Atıştırmalıkları kim sevmez ki? Çayın yanına, misafirlere ikramlık, ders aralarında nefes almalık… Fakat atıştırmalıkların en kötü yanı; tatları güzel olsa da pek sağlıklı olmamaları. Atıştırmalıktan vazgeçemeyenlere, hem de sağlığına dikkat edenlere en iyi öneri ise Bruschetta! Üstelik bu leziz küçük ekmekler, tam da gurmeliğinizi konuşturabileceğiniz gibi…

 

İtalyanların birçok lezzetine aşinayız. Pizzalar, her sosla bambaşka olan makarnalar artık tüm dünyada tanınıyor. İtalyan mutfağının lezzetleri makarna ve pizza ile sınırlı olmadığı için hâlâ keşfedilmeyi bekleyen tatlardan birinden söz edeceğiz şimdi: Bruschetta. Belki birçoğunuz daha önce duydunuz ya da tadına baktınız. Fakat bu lezzeti sofranızdan eksik etmemeniz için birçok sebep var! Gelin bu nedenlere birlikte bakalım:

Hazırlaması Oldukça Kolay

Bu Bruschetta dediğimiz lezzetli atıştırmalıklar aslında kızarmış ekmek ve üzerine sürülen farklı soslardan oluşuyor. Tabii burada ekmek seçiminiz çok önemli. Az malzemeyle kolayca hazırlandığı için Bruschetta yapılan malzemelerin mutlaka taze olması gerekiyor. Kullanılan ekmeğin daha yoğun bir tat vermesi için de genellikle esmer ekmekler kullanılıyor. Tadını zenginleştirmek isterseniz cevizli veya zeytinli ekmekler de harika bir seçim olacaktır. Biraz kızartacağınız ekmek, üzerine; iki dakikada hazır edeceğiniz bir sos… Şimdi televizyonun karşısına geçip en sevdiğiniz filmi açmaya hazırsınız! Tabii baharatlarla süslemek isterseniz belki bir dakikanızı daha harcamanız gerekecek. 🙂 Ya da hazırladıktan sonra fırınlayıp, peynirini biraz eritmek isterseniz…

Atıştırmalık! Hem de En Sağlıklısından!

Tabii ki Bruschetta’nın en güzel yanlarından biri de aniden gelen açlığı mükemmel bir şekilde bastırması. Gece acıktığınızda patates kızartması veya ekmek arası bir şeyler yemektense bir adet Bruschetta hazırlayarak açlığınızı bastırabilirsiniz. Misafirleri ağırlamak için sunumuyla göz dolduran, lezzetli bir seçenek; belki de harika bir sabah kahvaltısı… Tercihiniz hangisi olursa olsun, sağlığınızdan ödün vermeden sağlığınızı koruyabilirsiniz. Çünkü; Bruschetta genel olarak içine ekstra yağ eklenmeden hazırlanır. İçine konan etlerde de yağlı, kavrulmuş etler yerine hafif füme etler tercih edilir. Eğer domatesli karışımına yağ eklenecekse, peynirle de uyumlu olması için genellikle zeytinyağı tercih edilir. Kendini de maydonoz ve semizotundan hiç mahrum etmez. Bilirsiniz, Akdeniz lezzetleri böyledir. 🙂

Yemeğinizi Hayal Gücünüze Bırakın!

Peki nasıl yapılır bu Bruschetta? diyeceksiniz. Biz de bir tarifi olmadığını söyleyeceğiz. Çünkü Bruschetta dilediğiniz malzemeyle dilediğiniz gibi hazırlanabilir. Üzerine pişmiş yumurta koyabilir, avokado da ekleyerek sağlık deposu hâline getirebilirsiniz. Domates ve peynirle klasik Bruschetta lezzetini takip edebilirsiniz. Ben etsiz doymayanlardanım derseniz lezzetli füme etler ne güne duruyor! Bruschetta hepsini mükemmel bir şekilde birleştiriyor. Zeytin ezmesi, salça, kekik, patlıcan salatası… Hepsini damak tadınıza göre karıştırabilirsiniz. Her şey sizin yaratıcılığınıza kalmış. Hatta biraz fıstık ezmesi, bal, muz ile tatlı bir lezzete imza atabilirsiniz. Misafirlerinizi şaşırtmak için meyveli ve fındık ezmeli tatlar yaratabilirsiniz. Karar sizin! 🙂

Eğer yazımızı sonuna kadar okuyup heyecanlandıysanız; belli ki mutfakta fark yaratmayı seviyorsunuz. Hayatın her anında özgün renklere bayılıyoruz. Bu nedenle sizi, Nuh’un Ankara Makarnası’nın YouTube kanalına davet ediyoruz. Özellikle Bi’ Tarif 4 Lezzet’in yaratıcı tarifleri tam size göre! 🙂

Yorum yap!

İlgili İçerikler