Baharat aşkı yüzünden “Acaba Hintli miyim?” diye ara sıra düşünenler için hazırladığımız bu yazımız ile makarnada boyut atlayacaksınız. Şimdiden afiyet olsun.
Mutfak dünyasında sıklıkla söylenir; iyi bir yemeğin sırrı, kararında baharat kullanımıdır. Baharatlar, kendilerine has aroma ve kokularıyla bir yemeğin damakta bıraktığı hissi yoğunlaştıran, lezzeti katlayan tatlar olarak karşımıza çıkıyor.
BEYAZ TOZ BİBER
Karabiberin lezzetinden vazgeçilir mi, diyorsanız sizi onun kardeşiyle tanıştıralım: Beyaz Toz Biber!
Karabiberin dış kabuğunun alınıp sadece içinin öğütülmesiyle elde edilen beyaz toz biber, daha yumuşak tadıyla makarnalara çok yakışıyor. Doğru kullanım için makarnanızı süzüp tencereye aldıktan sonra biberi ekleyin ve iyice harmanlayın.
KÖRİ
Evet, körinin yanı tavuğun dizinin dibi diye düşünebilirsiniz. Ama bir defa makarnanızın suyuna bir tutam köri ekleyin ve o şekilde haşlayın. Bu tavsiyemiz sizi pişman etmeyecek.
KIRMIZI PUL BİBER
Acı bizim ata sporumuz diyorsanız, kırmızı pul bibersiz yemek düşünemiyorsanız işte geldik buradayız. Kırmızı pul biberi makarnada kullanmanın en güzel yolu, çok az zeytinyağında biberi kavurup, makarnanın üzerinde gezdirmekten geçer.
FESLEĞEN
Fesleğenin tadı da kokusu da meşhur… Kuru fesleğeni sıcak makarnaya ekleyin ve iyice karıştırın. Sade makarna ve bir tutam kuru fesleğenin yarattığı Akdeniz kokulu lezzete hem şaşıracak hem de yumulacaksınız.
KUŞ ÜZÜMÜ
Kuş üzümünü ötekileştirmeyiniz efendiler! Ne demek sadece iç pilavına yakışır? Hazırladığını bolonez sosa hiç eklediniz mi hiç? Ekleyin, deneyin öyle konuşalım.
MUSKAT
Tatlı baharatlardan hoşlanıyorsanız, hazırladığınız etsiz kıymasız makarna sosunda bir tutam muskat, size lezzetli mutluluklar yaratacak.