Evleri daha ferah, daha renkli kılan, doğa özlemini birazcık da olsa gideren, hatta evin havasını temizleme özelliğine sahip olan salon bitkilerini tanımaya ne dersiniz?

Dracaena Massangeana

Uzun ve geniş yapraklı bir bitki olan Dracaena Massangeana’nın boyu, 240-300 santimetreye kadar uzayabilir. Koyu yeşil yapraklarının üzerinde açık yeşil çizgileri olan bir bitkidir. Düşük ışıkta yaşayabilir. Suyu çok sevmez, ama çok kuru bırakıldığında da yaprakları kahverengiye döner.

Ficus Benjamina

Alışveriş merkezlerinde sıkça kullanılan bu küçük ağaç, ev için de oldukça idealdir. 60-90 santimetreye kadar büyüyebilir ve parlak ışığı sever. Çeşitli budama işlemleriyle istenen şekiller verilebilir.

Peygamber / Paşa Kılıcı Çiçeği (Sansevieria)

Bakımı oldukça kolay olan bu dekoratif bitki, ismini yapraklarından alır. Düzenli sulamayla hızlıca büyüyebilen Peygamber Kılıcı çiçeğinin anavatanı Afrika’dır.

Sukulent

Sukulent, kaktüsgillerden, ev bitkileri arasında en popüler bitkilerden biridir. Toprak kuruluğu 1-1,5 santimetreye ulaştığında sulama yapılması önerilir. Fazla sulama, bitkinin kurumasına sebep olur. Yaprakları dolgun ve keskin olan bu bitki, parlak ve dolaylı ışığa ihtiyaç duyar. Farklı renklerde, farklı çeşitlerde, birçok bitki, Sukulent adıyla anılır.

Difenbahya

Her ortama uyum sağlayan Difenbahya, ev ve ofislerin vazgeçilmez süs bitkilerinden biridir. Kolay yetişir, kendini çabuk yeniler. Yılda bir kez toprak değişimi ister ve neredeyse tüm toprak çeşitlerinde yetişebilir. Sağlıklı, diri ve yetişkin hâlini koruyabilmek için ekstra vitamin ve mineral desteği sağlanması gerekebilir.

Bambu Palmiyesi

Işığa çok ihtiyaç duymayan Bambu Palmiyesi, NASA’nın açıkladığı “havayı temizleyen bitkiler” listesinde de yer alır. Kapalı ortamlar için tehdit olan formaldehiti etkili bir biçimde emen Bambu Palmiyesi, salonunuzun köşeleri için oldukça dekoratif bir seçenek.

Yorum yap!

İlgili İçerikler