Hassas bünyeye sahip kişiler için mevsim geçişleri epey zor olabiliyor.
Ülkemizi güzelliklerinden biri de elbette dört mevsimi yaşıyor olmamız. Ancak hassas bir bünyeye sahipseniz mevsim geçişlerinde hasta olmanız da bir o kadar kolay. Sonbaharın kendini iyice hissettirdiği, kış mevsiminin küçük küçük selamlar yolladığı şu günlerde, mevsimin bereketini sağlığınız için faydaya çevirmeniz mümkün.
ELMA DEYİP GEÇMEYİN!
İçerdiği antioksidanlar ve vitaminler sayesinde bağışıklık sisteminizi güçlendiren elma, lifli bir gıda olması sebebiyle metabolizmanızı da hızlandırıp kilonuzu korumanıza yardımcı oluyor. Bir elmayla iki kuş! 🙂
SOFRALARIN YENİSİ, BRÜKSEL LAHANASI!
Son zamanlarda daha kolay erişilebilir olan bu küçük, sevimli lahanaları hem pişirmesi, hem yemesi kolay. İçerdiği yüksek demir oranı, K vitamini ve folik asit ile metabolizmayı hızlandırarak sindirimi kolaylaştırıyor. Üstelik düşük kalorili olması, kansızlığa iyi gelmesi ve tansiyonu düşürmesi gibi özellikleriyle, birçok hastalık riskini de azaltıyor. Hafif acı tadını balzamik sirke gibi lezzetlerle kırmak ve mutfakta harikalar yaratmak mümkün. E daha ne olsun?
ELMANIN KUZENİ: ARMUT
Yaz sonunda hasatı başlayan ve marketlerde, pazarlarda, manavlarda görülmeye başlayan armutun da faydası yadsınamayacak kadar çok. C vitamininin ve liflerin önemini hatırlatmamıza gerek yok. Hem meyveden hiç zarar gelir mi?
HEM TATLI, HEM SEBZE: TATLI PATATES
Bildiğimiz patates kadar yaygın bulunmasa da büyük marketlerde karşımıza çıkan, mutfağımızın yeni misafiri tatlı patates de besin değeri oldukça zengin bir sebze. Özellikle çocukların ilgisini çeken balkabağı ile patates arasında bir tada sahip olan bu besini salatalarda, çorbalarda kullanabilir; püresini garnitür olarak tüketmeyi tercih edebilirsiniz. Küçük bir ipucu, buharda piştiğinde ya da haşlandığında besin değerini fazlasıyla koruyabiliyor.