Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
3 Mantarlı Fırın Makarna
NASIL HAZIRLANIR ?
1. Makarnalar tuzlu suda haşlanır.
2. Un, tereyağı ile kavrulur, süt eklenir ve pürüzsüz bir sos elde edilir. Baharatlarla lezzetlendirilir.
3. Başka bir tavada mantarla sarımsak ile güzelce kavrulur.
4. Hazırlanan beşamel sosa mantarlar ve krema eklenir. Makarnalar ilave edilir, güzelce karıştırılır ve fırın tepsisine koyulur.
5. Üzerine parmesan ve kırmızı toz biber serpilir, fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun!
2. Un, tereyağı ile kavrulur, süt eklenir ve pürüzsüz bir sos elde edilir. Baharatlarla lezzetlendirilir.
3. Başka bir tavada mantarla sarımsak ile güzelce kavrulur.
4. Hazırlanan beşamel sosa mantarlar ve krema eklenir. Makarnalar ilave edilir, güzelce karıştırılır ve fırın tepsisine koyulur.
5. Üzerine parmesan ve kırmızı toz biber serpilir, fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
6. Sıcak servis edilir.
MALZEMELER
- 1 paket Nuh’un Ankara penne makarna
250 gr fındık mantarı
250 gr istiridye mantarı
250 gr beyaz mantar
250 gr krema
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı parmesan
Karabiber
Tuz
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
Muskat rendesi
Tuz
Karabiber
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
3 Mantarlı Fırın Makarna
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre