Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Adaçayı ve Kabaklı Burgu Makarna
NASIL HAZIRLANIR ?
1. Kabak, sarımsak ve zeytinyağı 180 derece fırında 10-15 dakika pişirilir. Çıkınca blendırla çekilir.
2. Başka bir tencerede Makarna kaynar suda hafif diri kalacak şekilde haşlanır.
3. Bir tavada adaçayları yağda kızartılır ve kenara alınır. Aynı tavada kabaklı karışım ve makarna karıştırılır. Tuz ve karabiberle lezzetlendirilir.
4. Makarna üzerinde adaçayı yaprakları ve istenirse rende parmesan peyniri ile servis edilir.
Afiyet Olsun!
2. Başka bir tencerede Makarna kaynar suda hafif diri kalacak şekilde haşlanır.
3. Bir tavada adaçayları yağda kızartılır ve kenara alınır. Aynı tavada kabaklı karışım ve makarna karıştırılır. Tuz ve karabiberle lezzetlendirilir.
4. Makarna üzerinde adaçayı yaprakları ve istenirse rende parmesan peyniri ile servis edilir.
MALZEMELER
- Yarım paket Nuh’un Ankara burgu makarna
2 adet kabak, doğranmış
4 diş sarımsak, ezilmiş
2 yaprak adaçayı, ince kıyılmış
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Adaçayı ve Kabaklı Burgu Makarna
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre