Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Aksaray Tava

Malzemeler
Malzemeler:
• 300 Gram Dana Kuşbaşı
• 2 Adet Patlıcan
• 1 Adet Domates
• 2 Adet Yeşil Biber
• 2 Diş Sarımsak
• 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
• 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
• 100 Gram Kuyruk Yağı
• Yarım Su Bardağı Zeytinyağı
• 3-4 Kepçe Makarna Haşlama Suyu
• 2.5 Tatlı Kaşığı Tuz
• 1 Çay Kaşığı Karabiber
Servis İçin:
• 1 Tutam Maydanoz
½ PAKET NUH’UN ANKARA MAKARNASI VİTAMİNLİ YÜKSÜK MAKARNA
Tarif
1. Tarifimize ocağımızın altını yakarak başlıyoruz.
2. Yarım paket vitaminli yüksük makarnayı tenceremize alıyoruz ve haşlanmaya bırakıyoruz.
3. 2 adet patlıcanı alacalı soyup minik küpler halinde doğruyoruz.
4. Doğradığımız patlıcanları bir kaseye ekliyoruz.
5. 2 adet yeşil biberi küçük küpler halinde doğruyoruz.
6. Doğradığımız biberleri de kasemize ekliyoruz
7. 2 diş sarımsağı ince ince kıyıyoruz.
8. Sarımsaklarımızı da kasemize ekliyoruz.
9. 1 adet domatesin kabuklarını soyup iri iri doğruyoruz.
10. Doğradığımız domatesleri kasemize ekliyoruz.
11. Malzemelerin üzerine 300 gram dana kuşbaşı, 100 gram kuyruk yağı ekliyoruz ve yarım su bardağı zeytinyağı ile karıştırıyoruz.
12. 2 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası, ilave ediyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
13. Makarnamız yarı pişti süzüyoruz.
14. 3-4 kepçe makarna haşlama suyundan ilave ediyoruz ve üzerini yağlı kağıt ve alüminyum folyo ile kapatıyoruz.
15. 180 derece fırında 45 dakika pişiriyoruz.
16. Aksaray tavamızı maydanoz ile servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
2. Yarım paket vitaminli yüksük makarnayı tenceremize alıyoruz ve haşlanmaya bırakıyoruz.
3. 2 adet patlıcanı alacalı soyup minik küpler halinde doğruyoruz.
4. Doğradığımız patlıcanları bir kaseye ekliyoruz.
5. 2 adet yeşil biberi küçük küpler halinde doğruyoruz.
6. Doğradığımız biberleri de kasemize ekliyoruz
7. 2 diş sarımsağı ince ince kıyıyoruz.
8. Sarımsaklarımızı da kasemize ekliyoruz.
9. 1 adet domatesin kabuklarını soyup iri iri doğruyoruz.
10. Doğradığımız domatesleri kasemize ekliyoruz.
11. Malzemelerin üzerine 300 gram dana kuşbaşı, 100 gram kuyruk yağı ekliyoruz ve yarım su bardağı zeytinyağı ile karıştırıyoruz.
12. 2 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası, ilave ediyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
13. Makarnamız yarı pişti süzüyoruz.
14. 3-4 kepçe makarna haşlama suyundan ilave ediyoruz ve üzerini yağlı kağıt ve alüminyum folyo ile kapatıyoruz.
15. 180 derece fırında 45 dakika pişiriyoruz.
16. Aksaray tavamızı maydanoz ile servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet

Tarif Adı
Aksaray Tava
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan




