Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Arpa Şehriyeli Et Çorbası
NASIL HAZIRLANIR ?
1. Kuzu gerdanı haşlayıp süzüyoruz et suyunu bir kaba ayırıyoruz.
2. Gerdanın etlerini ayıklayıp didikleyerek parçalıyoruz.
3. Başka bir kapta yoğurt, un, yumurta ve limon suyunu iyice özleşene kadar karıştırarak çorbamızın terbiyesini hazırlıyoruz.
4. Bu terbiye ile et suyu bağlayıp karıştırıyoruz.
5. Parçaladığımız eti, arpa şehriyeyi ve ıspanak yapraklarını da ilave edip pişiriyoruz.
Afiyet Olsun!
2. Gerdanın etlerini ayıklayıp didikleyerek parçalıyoruz.
3. Başka bir kapta yoğurt, un, yumurta ve limon suyunu iyice özleşene kadar karıştırarak çorbamızın terbiyesini hazırlıyoruz.
4. Bu terbiye ile et suyu bağlayıp karıştırıyoruz.
5. Parçaladığımız eti, arpa şehriyeyi ve ıspanak yapraklarını da ilave edip pişiriyoruz.
6. Bu zengin yemeği taçlandırmak için tereyağını pul biber ile eritiyoruz ve çorbamıza ekliyoruz .
MALZEMELER
- 2 kuzu gerdan (kaynar suda temizlenmiş, yıkanmış)
200 gr ıspanak yaprakları, şerit doğranmış
2 çorba kaşığı Nuh’un Ankara arpa şehriye
1 kase yoğurt
1 kaşık un
1 adet limon suyu
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tane karabiber
Tuz
Karabiber
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Arpa Şehriyeli Et Çorbası
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre