Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Ayvalı Kuzu Kebabı | Video
Malzemeler
•400 Gram Kuzu Kuşbaşı
•2 Adet Ayva
•1 Adet Soğan
•2 Diş Sarımsak
•1/6 Adet Taze Zencefil
•1 Bağ Kişniş
•1 Kahve Fincanı Zeytinyağı
•1 Adet Çubuk Tarçın
•1 Çay Kaşığı Kimyon
•2 Çay Kaşığı Tuz
•1 Çay Kaşığı Karabiber
•2 Adet Ayva
•1 Adet Soğan
•2 Diş Sarımsak
•1/6 Adet Taze Zencefil
•1 Bağ Kişniş
•1 Kahve Fincanı Zeytinyağı
•1 Adet Çubuk Tarçın
•1 Çay Kaşığı Kimyon
•2 Çay Kaşığı Tuz
•1 Çay Kaşığı Karabiber
1 SU BARDAĞI NUH’UN ANKARA MAKARNASI TEL ŞEHRİYE
Tarif
1.Tarifimize 1 adet soğanı orta küpler halinde doğrayarak başlıyoruz.
2.Doğradığımız soğanları geniş bir kaseye alıyoruz.
3.İki diş sarımsağı halka halka doğruyoruz ve soğanların üzerine ilave ediyoruz.
4.Bir fındık büyüklüğünde zencefili bıçağın ters tarafıyla soyuyoruz.
5.Zencefili ince ince kıyıyoruz ve kaseye ilave ediyoruz.
6.2 Adet ayvayı dörde bölüyoruz çekirdekli kısımlarını çıkartıp soyuyoruz.
7.Ayvaları kuşbaşı et büyüklüğünde doğruyoruz.
8.Ayvaları kaseye ilave ediyoruz.
9.Kuşbaşı etleri, 1 çay kaşığı tuzu, 1 çay kaşığı kimyonu, 1 çay kaşığı karabiberi, 1 kahve fincanı zeytinyağını ilave ediyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
10.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine malzemeleri alıyoruz ve tepsiye yayıyoruz.
11.190 derecelik fırına sürüyoruz.
12.2 yemek kaşığı zeytinyağını tencereye ilave ediyoruz ve altını yakıyoruz.
13.1 su bardağı tel şehriyeyi tencereye ilave ediyoruz.
14.Tel şehriye kızarana kadar karıştırarak kavuruyoruz.
15.Tel şehriyeler kavruldu, 2 su bardağı sıcak su ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
16.1 çay kaşığı tuz ilave ediyoruz karıştırıyoruz ve kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz.
17.Tel şehriye lezzetlendirmek için bir adet çubuk tarçın ekliyoruz.
18.1 bağ kişnişin saplarını ayıklıyoruz.
19.Doğradığımız kişnişleri bir kaseye alıyoruz.
20.Kuzu etlerimizi ara ara karıştırmaya özen gösteriyoruz.
21.Tel şehriyelerimiz yaklaşık 10 dakika pisti karıştırıyoruz.
22.Kuzu etlerimiz yaklaşık 30 dakika pişti, fırından çıkartıyoruz.
23.Ayvalı Kuzu Kebabımız servis etmek için hazır.
2.Doğradığımız soğanları geniş bir kaseye alıyoruz.
3.İki diş sarımsağı halka halka doğruyoruz ve soğanların üzerine ilave ediyoruz.
4.Bir fındık büyüklüğünde zencefili bıçağın ters tarafıyla soyuyoruz.
5.Zencefili ince ince kıyıyoruz ve kaseye ilave ediyoruz.
6.2 Adet ayvayı dörde bölüyoruz çekirdekli kısımlarını çıkartıp soyuyoruz.
7.Ayvaları kuşbaşı et büyüklüğünde doğruyoruz.
8.Ayvaları kaseye ilave ediyoruz.
9.Kuşbaşı etleri, 1 çay kaşığı tuzu, 1 çay kaşığı kimyonu, 1 çay kaşığı karabiberi, 1 kahve fincanı zeytinyağını ilave ediyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
10.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine malzemeleri alıyoruz ve tepsiye yayıyoruz.
11.190 derecelik fırına sürüyoruz.
12.2 yemek kaşığı zeytinyağını tencereye ilave ediyoruz ve altını yakıyoruz.
13.1 su bardağı tel şehriyeyi tencereye ilave ediyoruz.
14.Tel şehriye kızarana kadar karıştırarak kavuruyoruz.
15.Tel şehriyeler kavruldu, 2 su bardağı sıcak su ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
16.1 çay kaşığı tuz ilave ediyoruz karıştırıyoruz ve kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz.
17.Tel şehriye lezzetlendirmek için bir adet çubuk tarçın ekliyoruz.
18.1 bağ kişnişin saplarını ayıklıyoruz.
19.Doğradığımız kişnişleri bir kaseye alıyoruz.
20.Kuzu etlerimizi ara ara karıştırmaya özen gösteriyoruz.
21.Tel şehriyelerimiz yaklaşık 10 dakika pisti karıştırıyoruz.
22.Kuzu etlerimiz yaklaşık 30 dakika pişti, fırından çıkartıyoruz.
23.Ayvalı Kuzu Kebabımız servis etmek için hazır.
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Ayvalı Kuzu Kebabı Tarifi
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan
4 Review(s) Based on