Bademli Arpa Şehriye Pilavı & Sirkencübin | Video
Malzemeler
•100 Gram Badem
•1 Adet Yeşil Elma
•150 Gram Kırmızı Lahana
•2 Yemek Kaşığı Elma Sirkesi
•2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
•1 Çay Kaşığı Tuz
•½ Çay Kaşığı Karabiber
1 SU BARDAĞI NUH’UN ANKARA MAKARNASI ARPA ŞEHRİYE
Sirkencübin
•1 Yemek Kaşığı Bal
•1 Tatlı Kaşığı Elma sirkesi
•1,5 Litre Su
Tarif
1.Tarifimize 2 yemek kaşığı zeytinyağını tencereye ekleyerek başlıyoruz.
2.1 su bardağı arpa şehriyeyi tenceremize alıyoruz.
3.Yaklaşık 5 – 6 dakika karıştırarak kavuruyoruz.
4.Şehriyelerimiz kavruldu, bir kaseye alıyoruz.
5.Yarım kırmızı lahanamızı ince kıyıyoruz ve bir kaba alıyoruz.
6.1 adet yeşil elmayı dörde bölüyoruz, çekirdekli kısımlarını ayırıyoruz.
7.Elmayı rendeliyoruz ve bir kaba alıyoruz.
8.Blender kabımıza 100 gram badem alıyoruz ve çekiyoruz.
9.Bademleri bir kaba alıyoruz.
10.Tenceremizin altını yakıyoruz ve kırmızı lahanalarımızı tencereye alıp karıştırarak kavuruyoruz.
11.Lahanalarımız kavruldu, elmalarımızı ilave ediyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
12.2 yemek kaşığı sirke, 1 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber ilave ediyoruz.
13.Bademlerimizi tencereye ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
14.Bademin bir kısmını servis ederken kullanmak üzere ayırıyoruz.
15.Sebzelerimiz kavruldu, arpa şehriyeleri tencereye ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
16.2 su bardağı kaynar suyu tencereye ekliyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
17.Sirkencübin şerbetimiz için 1,5 litre suyu şerbetliğin içerisine alıyoruz.
18.1 tatlı kaşığı elma sirkesi, 1 yemek kaşığı bal ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
19.Bademli Arpa Şehriye Pilavımızı Sirkencübin ile birlikte servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.