Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Bademli Tavuklu Şehriye Çorbası
NASIL HAZIRLANIR ?
1. Safranı su ve sirke ile karıştırarak başlıyoruz.
2. Ardından tavuk suyunu bir tencereye alıp, kaynamaya başladıktan sonra arpa şehriyeyi ilave ediyoruz.
3. Kısık ateşte şehriyeler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
4. Bir tavada tereyağı eritip bademleri ekliyoruz, kısık ateşte pembeleşene kadar karıştırarak pişiriyoruz ve çorbamıza ekliyoruz.
5. Bir kapta yumurta sarısı, limon suyu ve nişastayı karıştırıyoruz.
6. Çorbadan birkaç kaşık alıp karışıma ilave ediyoruz ki ılısın.
7. Hazırladığımız bu terbiyeyi bir yandan çorbayı karıştırarak tencereye ekliyoruz.
8. Tavukları ve son olarak safranlı karışımı da ekledikten sonra sıcak olarak servis ediyoruz.
Afiyet Olsun!
2. Ardından tavuk suyunu bir tencereye alıp, kaynamaya başladıktan sonra arpa şehriyeyi ilave ediyoruz.
3. Kısık ateşte şehriyeler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
4. Bir tavada tereyağı eritip bademleri ekliyoruz, kısık ateşte pembeleşene kadar karıştırarak pişiriyoruz ve çorbamıza ekliyoruz.
5. Bir kapta yumurta sarısı, limon suyu ve nişastayı karıştırıyoruz.
6. Çorbadan birkaç kaşık alıp karışıma ilave ediyoruz ki ılısın.
7. Hazırladığımız bu terbiyeyi bir yandan çorbayı karıştırarak tencereye ekliyoruz.
8. Tavukları ve son olarak safranlı karışımı da ekledikten sonra sıcak olarak servis ediyoruz.
MALZEMELER
- 1 adet tavukgöğsü (haşlanmış ve parçalara ayrılmış)
1,5 litre tavuk suyu
1 çorba kaşığı Nuh’un Ankara arpa şehriye
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet yumurta sarısı
Yarım limon suyu
1 çay kaşığı nişasta
100 gr badem tozu
1 çay kaşığı safran
1 çay kaşığı sirke
Yarım kahve fincanı su
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Bademli Tavuklu Şehriye Çorbası
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre