Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Baklalı Erişte Çorbası | Video
Malzemeler
·100 Gram Dana Kıyma
·100 Gram Kuru İç Bakla
·2 Adet Soğan
·1 Yemek Kaşığı Un
·1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
·2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
·1 Yemek Kaşığı Tereyağı
·1 Litre Sıcak Su
·1 Çay Kaşığı Tuz
·100 Gram Kuru İç Bakla
·2 Adet Soğan
·1 Yemek Kaşığı Un
·1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
·2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
·1 Yemek Kaşığı Tereyağı
·1 Litre Sıcak Su
·1 Çay Kaşığı Tuz
½ SU BARDAĞI NUH’UN ANKARA MAKARNASI ERİŞTE
Tarif
1.Tarifimize 2 adet soğanı küçük küpler halinde doğrayarak başlıyoruz.
2.Tenceremizin altını yakıyoruz ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ilave ediyoruz.
3.Yağımız ısındı.
4.100 gram kıymayı tencereye alıyoruz ve rengi ve dönene kadar karıştırarak kavuruyoruz.
5.Kıymaların rengi döndü, soğanları ve 1 çay kaşığı tuzu ilave ediyoruz.
6.Yaklaşık 5 dakika kadar birlikte kavuruyoruz.
7.1 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı tereyağı ilave ediyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
8.1 yemek kaşığı domates salçası ilave ediyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
9.100 gram kuru iç baklayı tencereye ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
10.1 litre sıcak suyu ilave ediyoruz, karıştırıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
11.Su kaynamaya başladığında altını kısıyoruz.
12.Baklalarımız yaklaşık 40 dakika piştiler.
13.Yarım su bardağı erişteyi tencereye ilave ediyoruz, karıştırıyoruz ve erişteler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
14.Baklalı Erişte Çorbamız servis etmek için hazır. Şimdiden afiyet olsun.
2.Tenceremizin altını yakıyoruz ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ilave ediyoruz.
3.Yağımız ısındı.
4.100 gram kıymayı tencereye alıyoruz ve rengi ve dönene kadar karıştırarak kavuruyoruz.
5.Kıymaların rengi döndü, soğanları ve 1 çay kaşığı tuzu ilave ediyoruz.
6.Yaklaşık 5 dakika kadar birlikte kavuruyoruz.
7.1 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı tereyağı ilave ediyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
8.1 yemek kaşığı domates salçası ilave ediyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
9.100 gram kuru iç baklayı tencereye ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
10.1 litre sıcak suyu ilave ediyoruz, karıştırıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
11.Su kaynamaya başladığında altını kısıyoruz.
12.Baklalarımız yaklaşık 40 dakika piştiler.
13.Yarım su bardağı erişteyi tencereye ilave ediyoruz, karıştırıyoruz ve erişteler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
14.Baklalı Erişte Çorbamız servis etmek için hazır. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Baklalı Erişte Çorbası
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan
4 Review(s) Based on