Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Bal Kabağı Soslu Çikolatalı Kek | Video
Malzemeler
Kek Hamuru İçin;
•3 Adet Muz
•500 Gram Bal Kabağı
•2 Adet Yumurta
•240 Gram Bitter Çikolata
•2 Yemek Kaşığı Yoğurt
•2 Yemek Kaşığı Tahin
•½ Su Bardağı Un
•½ Su Bardağı Toz Şeker
•2 Yemek Kaşığı Tereyağı
•1 Paket Kabartma Tozu
•1 Çay Kaşığı Tarçın
•1 Adet Çubuk Tarçın
•1 Adet Yıldız Anason
3 YEMEK KAŞIĞI NUH’UN ANKARA MAKARNASI İRMİK
Sosu İçin;
•1 Su Bardağı Süt
•2 Yemek Kaşığı Nişasta
•1 Su Bardağı Şeker
Süslemek İçin;
•Nar
•Nane Filizi
Tarif
1.Tarifimize 500 gram bal kabağını dilimler halinde doğrayarak başlıyoruz.
2.Bal kabaklarını yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alıyoruz.
3.1 adet çubuk tarçını kırıyoruz ve bal kabaklarının üzerine ekliyoruz.
4.1 adet yıldız anasonu da tepsimize ilave ediyoruz.
5.Bal kabaklarını 200 derecelik fırına sürüyoruz.
6.3 adet muzu soyuyoruz ve kaseye alıyoruz.
7.Muzları bir çatal yardımıyla eziyoruz.
8.2 adet yumurtayı kaseye kırıyoruz.
9.Malzemeleri çırpıyoruz.
10.2 yemek kaşığı yoğurt ekliyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz.
11.2 Yemek kaşığı tahini de ilave ediyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz.
12.Yarım su bardağı şekeri ekliyoruz ve çırpıyoruz.
13.3 yemek kaşığı irmiği kaseye ilave ediyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
14.1 çay kaşığı tarçın ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
15.1 paket kabartma tozu ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
16.240 gram bitter çikolatayı bir bıçak yardımıyla küçültüyoruz.
17.Çikolataları kek hamurunun içerisine ekliyoruz.
18.Çikolatanın bir kısmını kekin üzerinde kullanmak üzere ayırıyoruz.
19.Kek hamurunu karıştırıyoruz.
20.İçine 2 yemek kaşığı erimiş tereyağı ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
21.Bal kabakları yaklaşık 20 dakika pişti, fırından çıkartıyoruz.
22.Bal kabaklarını bilendir kabının içerisine alıyoruz.
23.Blendırda çekiyoruz.
24.Bal kabağı püresinin bir kısmını sosta kullanmak üzere ayırıyoruz, geri kalanını kek hamurunun içerisine ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
25.Yarım su bardağı unu parça parça kaseye ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
26.Yağlı kağıt serilmiş kek kalıbına kek hamurumuzu döküyoruz ve tabanına yayıyoruz.
27.Kabarcık oluşmaması için birkaç kez tahtaya vuruyoruz.
28.Üzerini ayırdığımız çikolata parçalarıyla kaplıyoruz.
29.Bal kabaklı çikolatalı kekimizi 180 derecelik fırına sürüyoruz ve 25 dakika pişiriyoruz.
30.1 su bardağı süte 2 yemek kaşığı nişasta ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
31.Karışımı tencereye alıyoruz ve altını yakıyoruz.
32.1 su bardağı şekeri ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
33.Ayırdığımız bal kabağı püresini tencereye ekliyoruz ve karıştırarak pişiriyoruz.
34.Bal kabaklı çikolatalı kekimiz pişti ve yaklaşık 15 dakika dinlendirdik.
35.Bal kabaklı sosumuzu sıkma torbasına aldık.
36.Bal kabaklı çikolatalı kekimizi kek standına alıyoruz.
37.Bal kabağı sosumuzu kekin orta kısmına sıkma torbası ile yayıyoruz.
38.Bal kabağı Soslu Çikolatalı Kekimizi nar ve nane filizi ile birlikte servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
2.Bal kabaklarını yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alıyoruz.
3.1 adet çubuk tarçını kırıyoruz ve bal kabaklarının üzerine ekliyoruz.
4.1 adet yıldız anasonu da tepsimize ilave ediyoruz.
5.Bal kabaklarını 200 derecelik fırına sürüyoruz.
6.3 adet muzu soyuyoruz ve kaseye alıyoruz.
7.Muzları bir çatal yardımıyla eziyoruz.
8.2 adet yumurtayı kaseye kırıyoruz.
9.Malzemeleri çırpıyoruz.
10.2 yemek kaşığı yoğurt ekliyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz.
11.2 Yemek kaşığı tahini de ilave ediyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz.
12.Yarım su bardağı şekeri ekliyoruz ve çırpıyoruz.
13.3 yemek kaşığı irmiği kaseye ilave ediyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
14.1 çay kaşığı tarçın ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
15.1 paket kabartma tozu ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
16.240 gram bitter çikolatayı bir bıçak yardımıyla küçültüyoruz.
17.Çikolataları kek hamurunun içerisine ekliyoruz.
18.Çikolatanın bir kısmını kekin üzerinde kullanmak üzere ayırıyoruz.
19.Kek hamurunu karıştırıyoruz.
20.İçine 2 yemek kaşığı erimiş tereyağı ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
21.Bal kabakları yaklaşık 20 dakika pişti, fırından çıkartıyoruz.
22.Bal kabaklarını bilendir kabının içerisine alıyoruz.
23.Blendırda çekiyoruz.
24.Bal kabağı püresinin bir kısmını sosta kullanmak üzere ayırıyoruz, geri kalanını kek hamurunun içerisine ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
25.Yarım su bardağı unu parça parça kaseye ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
26.Yağlı kağıt serilmiş kek kalıbına kek hamurumuzu döküyoruz ve tabanına yayıyoruz.
27.Kabarcık oluşmaması için birkaç kez tahtaya vuruyoruz.
28.Üzerini ayırdığımız çikolata parçalarıyla kaplıyoruz.
29.Bal kabaklı çikolatalı kekimizi 180 derecelik fırına sürüyoruz ve 25 dakika pişiriyoruz.
30.1 su bardağı süte 2 yemek kaşığı nişasta ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
31.Karışımı tencereye alıyoruz ve altını yakıyoruz.
32.1 su bardağı şekeri ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
33.Ayırdığımız bal kabağı püresini tencereye ekliyoruz ve karıştırarak pişiriyoruz.
34.Bal kabaklı çikolatalı kekimiz pişti ve yaklaşık 15 dakika dinlendirdik.
35.Bal kabaklı sosumuzu sıkma torbasına aldık.
36.Bal kabaklı çikolatalı kekimizi kek standına alıyoruz.
37.Bal kabağı sosumuzu kekin orta kısmına sıkma torbası ile yayıyoruz.
38.Bal kabağı Soslu Çikolatalı Kekimizi nar ve nane filizi ile birlikte servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Bal Kabağı Soslu Çikolatalı Kek Tarifi
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan
4 Review(s) Based on