Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Bal Kabaklı Makarna | Video
Malzemeler
• ½ Kilo Bal Kabağı
• 1 Adet Soğan
• 1 Adet Kırmızı Biber
• 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
• 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
• 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
• 1 Çay Kaşığı Tuz
• 1 Çay Kaşığı Karabiber
• 1 Adet Soğan
• 1 Adet Kırmızı Biber
• 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
• 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
• 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
• 1 Çay Kaşığı Tuz
• 1 Çay Kaşığı Karabiber
Servis için:
• ¼ Bağ Nane
• ¼ Bağ Dereotu
• ¼ Bağ Maydanoz
• Limon
• Zeytinyağı
½ PAKET NUH’UN ANKARA MAKARNASI BURGU MAKARNA
Tarif
1. Tarifimize 1 adet soğanı piyazlık doğrayarak başlıyoruz.
2. Doğradığımız soğanları bir kaseye alıyoruz.
3. 1 adet kırmızı biberi piyazlık doğruyoruz.
4. Doğradığımız biberleri de kasemize alıyoruz.
5. Yarım kilo bal kabağını kasemize ilave ediyoruz.
6. 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 yemek kaşığı domates salçası, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ile lezzetlendiriyoruz ve karıştırıyoruz.
7. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine karışımımızı yayıyoruz.
8. 180 derece fırında 40 dakika pişiriyoruz.
9. Yarım paket burgu makarnayı kaynayan suya alıyoruz ve haşlanmaya bırakıyoruz.
10. Bal kabaklarımız pişti. Fırından çıkartıyoruz.
11. Makarnalarımız haşlandı. Süzüyoruz.
12. Süzdüğümüz makarnaları tenceremize alıyoruz ve pişirdiğimiz bal kabaklı karışımımızı makarnamıza ilave ediyoruz. Güzelce karıştırıyoruz.
13. Servis ederken kullanacağımız 1/4 bağ nane 1/4 bağ dere otu ve 1/4 bağ maydanozu doğruyoruz.
14. Bal Kabaklı Makarnamızı doğradığımız yeşillikler limon ve zeytinyağı ile servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
2. Doğradığımız soğanları bir kaseye alıyoruz.
3. 1 adet kırmızı biberi piyazlık doğruyoruz.
4. Doğradığımız biberleri de kasemize alıyoruz.
5. Yarım kilo bal kabağını kasemize ilave ediyoruz.
6. 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 yemek kaşığı domates salçası, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ile lezzetlendiriyoruz ve karıştırıyoruz.
7. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine karışımımızı yayıyoruz.
8. 180 derece fırında 40 dakika pişiriyoruz.
9. Yarım paket burgu makarnayı kaynayan suya alıyoruz ve haşlanmaya bırakıyoruz.
10. Bal kabaklarımız pişti. Fırından çıkartıyoruz.
11. Makarnalarımız haşlandı. Süzüyoruz.
12. Süzdüğümüz makarnaları tenceremize alıyoruz ve pişirdiğimiz bal kabaklı karışımımızı makarnamıza ilave ediyoruz. Güzelce karıştırıyoruz.
13. Servis ederken kullanacağımız 1/4 bağ nane 1/4 bağ dere otu ve 1/4 bağ maydanozu doğruyoruz.
14. Bal Kabaklı Makarnamızı doğradığımız yeşillikler limon ve zeytinyağı ile servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Bal Kabaklı Makarna
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan
4 Review(s) Based on