Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Balkabaklı Kremalı Makarna
NASIL HAZIRLANIR ?
1. Bir tavada soğanlar biraz zeytinyağı ile güzelce kavrulur, balkabakları ilave edilir ve kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir.
2. Başka bir tencerede, tuzlu kaynar suda makarna haşlanır ve süzülerek balkabağı karışımına ilave edilir.
3. Krema eklenir, tuz ve karabiberle lezzetlendirilerek karıştırılır.
4. Servis tabağına alınan makarna maydanoz ve arzuya göre parmesan rendesi ile servis edilir.
Afiyet Olsun!
2. Başka bir tencerede, tuzlu kaynar suda makarna haşlanır ve süzülerek balkabağı karışımına ilave edilir.
3. Krema eklenir, tuz ve karabiberle lezzetlendirilerek karıştırılır.
4. Servis tabağına alınan makarna maydanoz ve arzuya göre parmesan rendesi ile servis edilir.
MALZEMELER
- Yarım paket Nuh’un Ankara Penne Makarna
500 gr bal kabağı, temizlenmiş, küçük küp doğranmış
1 adet kuru soğan, temizlenmiş, piyaz doğranmış
1 küçük paket krema
Tuz
Karabiber
½ bağ maydanoz, temizlenmiş, ince kıyılmış
Servis için: rende parmesan
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Balkabaklı Kremalı Makarna
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre