Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Balkabaklı ve Adaçaylı Makarna
NASIL HAZIRLANIR ?
1. Bir tavada bal kabaklarını zeytinyağında yumuşayana kadar yaklaşık 5-6 dakika soteleyin.
2. Balkabağı yumuşayınca soğanı ilave edin, soğanlar pembeleşene kadar sotelemeye devam edin.
3. Tereyağını ilave edin ve eriyip hafif kahverengi olana kadar soteleyin. Adaçayı yapraklarını ilave edin.
4. Tavaya kenara alıp limon suyunu ilave edin ve başka bir tencerede makarnanız az diri kalacak şekilde haşlayın.
5. En son makarnaları sosa ilave edin. Sosun kıvamı için gerekirse biraz makarna suyundan ilave edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
2. Balkabağı yumuşayınca soğanı ilave edin, soğanlar pembeleşene kadar sotelemeye devam edin.
3. Tereyağını ilave edin ve eriyip hafif kahverengi olana kadar soteleyin. Adaçayı yapraklarını ilave edin.
4. Tavaya kenara alıp limon suyunu ilave edin ve başka bir tencerede makarnanız az diri kalacak şekilde haşlayın.
5. En son makarnaları sosa ilave edin. Sosun kıvamı için gerekirse biraz makarna suyundan ilave edebilirsiniz.
6. Tuz ve karabiberle lezzetlendirip, parmesan peyniri ile servis edin.
MALZEMELER
- Yarım paket Nuh’un Ankara Dirsek makarna
250 gr bal kabağı, soyulmuş ve küp doğranmış
1 küçük soğan, ince kıyılmış
1 limon suyu
15-20 yaprak taze adaçayı
2 çorba kaşığı tereyağı
Zeytinyağı
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Balkabaklı ve Adaçaylı Makarna
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre