Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Bezelyeli Balık Buğulama
Malzemeler
1 Kase Bezelye
2 Adet Levrek Fileto
2 Dal Taze Soğan
2 Adet Sivri Biber
1 Adet Kabak
1 Diş Sarımsak
1 Adet Limon
1 Su Bardağı Sıcak Su
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
½ Çay Kaşığı Tuz
½ Çay Karabiber
2 Adet Levrek Fileto
2 Dal Taze Soğan
2 Adet Sivri Biber
1 Adet Kabak
1 Diş Sarımsak
1 Adet Limon
1 Su Bardağı Sıcak Su
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
½ Çay Kaşığı Tuz
½ Çay Karabiber
Servis için:
Yarım Bağ Maydanoz
½ BARDAK NUH’UN ANKARA MAKARNASI VİTAMİNLİ YÜKSÜK MAKARNA
Tarif
1. Tarifimize 2 dal taze soğanı doğrayarak başlıyoruz.
2. 2 adet sivri biberi de orta boy doğruyoruz.
3. 1 diş sarımsağı ince ince kıyıyoruz.
4. Servis ederken kullanacağımız yarım bağ maydanozu ince ince kıyıyoruz.
5. 1 adet limonun kabuklarını soyuyoruz.
6. Limonun segmentlerini çıkartıyoruz.
7. Tenceremizin altını yakıyoruz.
8. 3 yemek kaşığı zeytinyağını tenceremize alıyoruz.
9. Doğradığımız sebzeleri tenceremize alıyoruz ve kavuruyoruz.
10. Lezzetlendirmek için yarım çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber ilave ediyoruz.
11. Yarım bardak vitaminli yüksük makarnayı tenceremize alıyoruz. Ve üzerine 1 kase bezelye ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
12. 2 adet levrek filetoyu tencereye alıyoruz. Üzerine doğradığımız limonları ekliyoruz.
13. Ve 1 su bardağı sıcak suyu ekleyerek lezzetlendirmek için yarım çay kaşığı tuz yarım çay kaşığı karabiber ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
14. Bezelyeli Balık Buğulamamız pişti. Bezelyeli Balık Buğulamayı doğradığımız maydanozlar ile servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
2. 2 adet sivri biberi de orta boy doğruyoruz.
3. 1 diş sarımsağı ince ince kıyıyoruz.
4. Servis ederken kullanacağımız yarım bağ maydanozu ince ince kıyıyoruz.
5. 1 adet limonun kabuklarını soyuyoruz.
6. Limonun segmentlerini çıkartıyoruz.
7. Tenceremizin altını yakıyoruz.
8. 3 yemek kaşığı zeytinyağını tenceremize alıyoruz.
9. Doğradığımız sebzeleri tenceremize alıyoruz ve kavuruyoruz.
10. Lezzetlendirmek için yarım çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber ilave ediyoruz.
11. Yarım bardak vitaminli yüksük makarnayı tenceremize alıyoruz. Ve üzerine 1 kase bezelye ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
12. 2 adet levrek filetoyu tencereye alıyoruz. Üzerine doğradığımız limonları ekliyoruz.
13. Ve 1 su bardağı sıcak suyu ekleyerek lezzetlendirmek için yarım çay kaşığı tuz yarım çay kaşığı karabiber ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
14. Bezelyeli Balık Buğulamamız pişti. Bezelyeli Balık Buğulamayı doğradığımız maydanozlar ile servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet

Tarif Adı
Bezelyeli Balık Buğulama
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan




Based on 5 Review(s)