Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Buğday Kepeği ile Yeşil Tava Keki
NASIL HAZIRLANIR ?
1. Ispanaklar blendırdan geçirilir. Ispanakla birlikte yumurta, kepek, un, kabartma tozu, tuz ve karabiber bir kapta karıştırır.
2. Ispanakların durumuna göre gerekirse daha fazla un eklenebilir. Kıvamı hafif akışkan bir krep hamuru gibi olmalıdır.
3. Yağlanmış tavada küçük bir kepçe yardımıyla porsiyonlanan karışım önlü arkalı kısık ateşte pişirilir.
4. Pişen yeşil keklerin üzerine krem peynir sürülür ve füme somonla birlikte servis edilir. Arzu edilirse tek başına da tüketilebilir.
Afiyet Olsun!
2. Ispanakların durumuna göre gerekirse daha fazla un eklenebilir. Kıvamı hafif akışkan bir krep hamuru gibi olmalıdır.
3. Yağlanmış tavada küçük bir kepçe yardımıyla porsiyonlanan karışım önlü arkalı kısık ateşte pişirilir.
4. Pişen yeşil keklerin üzerine krem peynir sürülür ve füme somonla birlikte servis edilir. Arzu edilirse tek başına da tüketilebilir.
MALZEMELER
- 1 su bardağı Nuh’un Ankara buğday kepeği
1 kg ıspanak, temizlenmiş, kaynar suda 2 dakika haşlanmış
3 yumurta
1 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
Tuz
Karabiber
Pişirmek için tereyağı
200 gr füme somon
Krem peynir
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Buğday Kepeği ile Yeşil Tava Keki
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre