Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Bulgurlu Madımak
NASIL HAZIRLANIR ?
1. Soğan ve kıymayı yağda soteliyor, ardından salça ve pastırmayı da ekleyip bir süre pişiriyoruz.
2. Üzerine çok ince kıydığımız madımak otumuzu ekleyip biraz çeviriyoruz.
3. Yıkadığımız pilavlık bulguru da ilave edip baharatlarla lezzetin lezzet katıyoruz.
4. Suyunu da verip kaynamaya başladıktan sonra altını kısıyoruz.
5. Madımaklar yumuşayana kadar pişirdiğimiz yemeğimizi, dilerseniz yoğurtla, sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
2. Üzerine çok ince kıydığımız madımak otumuzu ekleyip biraz çeviriyoruz.
3. Yıkadığımız pilavlık bulguru da ilave edip baharatlarla lezzetin lezzet katıyoruz.
4. Suyunu da verip kaynamaya başladıktan sonra altını kısıyoruz.
5. Madımaklar yumuşayana kadar pişirdiğimiz yemeğimizi, dilerseniz yoğurtla, sıcak olarak servis edebilirsiniz.
MALZEMELER
- Yarım su bardağı Nuh’un Ankara bulgur
500gr madımak, ayıklanmış, doğranmış
1adet soğan, ince kıyılmış
1 yemek kaşığı salça
100 gr kuzu kıyma
50 gr pastırma, ince kıyılmış
500 ml su, sıcak
Zeytinyağı
Tuz
Pul biber
Karabiber
Servis için: Yoğurt
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Bulgurlu Madımak
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre