Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Çam Fıstıklı Makarna Salatası

Malzemeler
• 1 Yemek Kaşığı Çam Fıstığı
• 1 Adet Limon
• 4 Adet Haşlanmış Havuç
• 2 Adet Salatalık
• 1 Adet Kırmızı Soğan
• ½ Bağ Fesliğen
• ½ Bağ Dereotu
• 100 Gram Haşlanmış Bezelye
• 150 Gram Ton Balığı
• 1 Paket Hellim Peyniri
• 1 Tatlı Kaşığı Hardal
• 1 Yemek Kaşığı Elma Sirkesi
• 5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
• 1 Çay Kaşığı Tuz
• 1 Adet Limon
• 4 Adet Haşlanmış Havuç
• 2 Adet Salatalık
• 1 Adet Kırmızı Soğan
• ½ Bağ Fesliğen
• ½ Bağ Dereotu
• 100 Gram Haşlanmış Bezelye
• 150 Gram Ton Balığı
• 1 Paket Hellim Peyniri
• 1 Tatlı Kaşığı Hardal
• 1 Yemek Kaşığı Elma Sirkesi
• 5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
• 1 Çay Kaşığı Tuz
½ PAKET NUH’UN ANKARA MAKARNASI TAM BUĞDAY PENNE
Tarif
1- Tarifimize yarım paket tam buğday penneyi haşlamaya alarak başlıyoruz.
2- Bir kaseye 1 yemek kaşığı elma sirkesi, 1 tatlı kaşığı hardal, 1 adet limon suyu, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz ilave edip güzelce karıştırıyoruz.
3- 4 adet haşlanmış havucu ikiye bölüp yarım ay şeklinde doğruyoruz.
4- Doğradığımız havuçları da kasemize alıyoruz.
5- 2 adet salatalığı ikiye bölüp yarım ay şeklinde doğruyoruz.
6- Doğradığımız salatalıkları da kasemize alıyoruz.
7- 1 adet kırmızı soğanı yarım ay şeklinde incecik dilimliyoruz.
8- Doğradığımız soğanları da kasemize alıyoruz.
9- Yarım bağ fesleğeni ve yarım bağ dereotunu kıyıp kasemize alıyoruz.
10- 100 gram haşlanmış bezelye, 150 gram ton balığını da kaseye ilave edip güzelce karıştırıyoruz.
11- Tavamızın altını yakıyoruz.
12- 1 yemek kaşığı çam fıstığını tavaya alıyoruz.
13- 1 paket hellim peynirini dilimliyoruz.
14- Fazla suyunu almak için bir peçeteye seriyoruz.
15- Çam fıstıkları kavruldu. Bir kaseye çıkartıyoruz.
16- Tavamıza 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edip doğradığımız hellim peynirlerini arkalı önlü kızartıyoruz.
17- Hellim peynirleri kızardı bir tabağa çıkartıyoruz.
18- Makarnamız haşlandı süzüyoruz.
19- Süzdüğümüz makarnayı yeşilliklerin içerisine ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
20- Çam fıstıklı makarna salatamız servis etmek için hazır. Çam fıstığı ve hellim peyniri ile servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
2- Bir kaseye 1 yemek kaşığı elma sirkesi, 1 tatlı kaşığı hardal, 1 adet limon suyu, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz ilave edip güzelce karıştırıyoruz.
3- 4 adet haşlanmış havucu ikiye bölüp yarım ay şeklinde doğruyoruz.
4- Doğradığımız havuçları da kasemize alıyoruz.
5- 2 adet salatalığı ikiye bölüp yarım ay şeklinde doğruyoruz.
6- Doğradığımız salatalıkları da kasemize alıyoruz.
7- 1 adet kırmızı soğanı yarım ay şeklinde incecik dilimliyoruz.
8- Doğradığımız soğanları da kasemize alıyoruz.
9- Yarım bağ fesleğeni ve yarım bağ dereotunu kıyıp kasemize alıyoruz.
10- 100 gram haşlanmış bezelye, 150 gram ton balığını da kaseye ilave edip güzelce karıştırıyoruz.
11- Tavamızın altını yakıyoruz.
12- 1 yemek kaşığı çam fıstığını tavaya alıyoruz.
13- 1 paket hellim peynirini dilimliyoruz.
14- Fazla suyunu almak için bir peçeteye seriyoruz.
15- Çam fıstıkları kavruldu. Bir kaseye çıkartıyoruz.
16- Tavamıza 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edip doğradığımız hellim peynirlerini arkalı önlü kızartıyoruz.
17- Hellim peynirleri kızardı bir tabağa çıkartıyoruz.
18- Makarnamız haşlandı süzüyoruz.
19- Süzdüğümüz makarnayı yeşilliklerin içerisine ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
20- Çam fıstıklı makarna salatamız servis etmek için hazır. Çam fıstığı ve hellim peyniri ile servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet

Tarif Adı
Çam Fıstıklı Makarna Salatası
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan




