Çiğ Enginar Salatası | Video
Malzemeler
•2 Adet Enginar
•1 Adet Limon
•1 Adet Portakal
•1 Diş Sarımsak
•1 Tutam Maydanoz
•50 Gram Ceviz
•2 Yemek Kaşığı Lor Peyniri
•2 Yemek Kaşığı Nar Ekşisi
•2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
•2 Çay Kaşığı Tuz
•2 Çay Kaşığı Karabiber
1 PAKET NUH’UN ANKARA MAKARNASI KEPEKLİ SPAGHETTİ
Tarif
1.Tarifimize 1 paket kepekli spaghettiyi kaynayan suyun içerisine alarak başlıyoruz.
2.Spaghettileri haşlanmaya bırakıyoruz.
3.1 adet limonu ikiye kesiyoruz ve su dolu kasenin içerisine alıyoruz.
4.2 Adet enginarı soyuyoruz ve çanağını çıkartıyoruz.
5.Enginar soyarken uzun bir bıçakla çanağın yan kısımlarından içeri doğru soymaya başlıyoruz ve ucundaki çiçekli kısmı kesiyoruz.
6.1 kaşık yardımıyla iç kısmını oyarak güzelce temizliyoruz.
7.Enginarların kararmaması için üstünü limonluyoruz ve suyun içerisine alıyoruz.
8.Enginarların üst kabuklarını ve tabanını bıçak yardımıyla inceltiyoruz.
9.Enginarların her tarafını limonluyoruz.
10.Enginarları ince dilimler halinde doğruyoruz.
11.Doğradığımız enginarları kaseye alıyoruz.
12.Üzerine limonun suyunu sıkıyoruz.
13.1 yemek kaşığı zeytinyağını üzerine ekliyoruz.
14.1 adet portakalın kabuğunu rendeliyoruz ve yarısının suyunu kaseye sıkıyoruz.
15.1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ile lezzetlendiriyoruz.
16.1 diş sarımsağı ince ince doğruyoruz.
17.1 Tutam tuz serpip bıçak yardımıyla eziyoruz.
18.Sarımsağı kaseye ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
19.Kepekli spaghettiler yaklaşık 10 dakikada haşlandı, süzüyoruz.
20.Spaghettileri tencereye alıyoruz.
21.Üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdiriyoruz.
22.1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ile lezzetlendirip karıştırıyoruz.
23.1 Tutam maydanozu incecik kıyıyoruz.
24.Maydanozları bir kaseye alıyoruz.
25.50 Gram cevizi bıçak yardımıyla küçültüyoruz.
26.Cevizleri bir kaseye alıyoruz.
27.Çiğ Enginar Salatası servis etmek için hazır.
28.Çiğ Enginar Salatasını ceviz, lor peyniri, maydanoz ve nar ekşisi ile birlikte servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.