Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Çikolata Soslu Çilekli İrmik

Malzemeler
Yarım Kilo Çilek
1 Paket Kedi Dili
200 Mililitre Krema
1 Litre Süt
1 Su Bardağı Toz Şeker
1 Paket Kedi Dili
200 Mililitre Krema
1 Litre Süt
1 Su Bardağı Toz Şeker
Çikolata sosu için:
1 Adet Portakal Kabuğu Rendesi
50 Gram Çikolata
600 Mililitre Süt
20 Gram Un
150 Gram Toz Şeker
60 Gram Kakao
1 SU BARDAĞI NUH’UN ANKARA MAKARNASI İRMİK
Tarif
1. Tarifimize yarım kilo çileği dilimleyerek başlıyoruz.
2. 1 su bardağı irmiği tenceremize alıyoruz.
3. Üzerine 1 su bardağı toz şeker ve 1 litre sütü ilave edip sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
4. İrmiğimiz kıvam aldı. Altını kapatıyoruz.
5. İrmiğimize 200 mililitre kremayı ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
6. İrmiğimizin yarısını borcama alıyoruz ve yayıyoruz.
7. 1 paket kedi dilini irmiğimizin üzerine yerleştiriyoruz. Çilekleri de ilave ediyoruz.
8. Kalan irmik karışımını da çileklerin üzerine ilave ediyoruz.
9. Tatlımızı soğumaya bırakıyoruz.
10. Tatlımız soğurken çikolata sosumuzu hazırlıyoruz.
11. Tenceremizin altını yakıyoruz.
12. 20 gram un, 150 gram toz şeker, 60 gram kakao, 600 mililitre sütü sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
13. Piştikten sonra 50 gram çikolatayı ekliyoruz ve eriyene kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
14. Çikolata sosumuz hazır. Soğuyan tatlımızın üzerine çikolata sosumuzu ilave ediyoruz ve üzerine 1 adet portakal kabuğu rendesi ilave ediyoruz.
15. Tatlımız hazır. Tatlımızı soğumaya bırakıyoruz.
16. Tatlımız soğudu. Dilimliyoruz.
17. Çikolata Soslu Çilekli İrmik servis etmek için hazır. Şimdiden afiyet olsun.
2. 1 su bardağı irmiği tenceremize alıyoruz.
3. Üzerine 1 su bardağı toz şeker ve 1 litre sütü ilave edip sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
4. İrmiğimiz kıvam aldı. Altını kapatıyoruz.
5. İrmiğimize 200 mililitre kremayı ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
6. İrmiğimizin yarısını borcama alıyoruz ve yayıyoruz.
7. 1 paket kedi dilini irmiğimizin üzerine yerleştiriyoruz. Çilekleri de ilave ediyoruz.
8. Kalan irmik karışımını da çileklerin üzerine ilave ediyoruz.
9. Tatlımızı soğumaya bırakıyoruz.
10. Tatlımız soğurken çikolata sosumuzu hazırlıyoruz.
11. Tenceremizin altını yakıyoruz.
12. 20 gram un, 150 gram toz şeker, 60 gram kakao, 600 mililitre sütü sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
13. Piştikten sonra 50 gram çikolatayı ekliyoruz ve eriyene kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
14. Çikolata sosumuz hazır. Soğuyan tatlımızın üzerine çikolata sosumuzu ilave ediyoruz ve üzerine 1 adet portakal kabuğu rendesi ilave ediyoruz.
15. Tatlımız hazır. Tatlımızı soğumaya bırakıyoruz.
16. Tatlımız soğudu. Dilimliyoruz.
17. Çikolata Soslu Çilekli İrmik servis etmek için hazır. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet

Tarif Adı
Çikolata Soslu Çilekli İrmik
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan




