Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Çırpma | Video
Malzemeler
· 1 Bağ Ispanak
· ¼ Bağ Yeşil Soğan
· 300 Gram Un
· 400 Mililitre Su
· ½ Su Bardağı Zeytinyağı
· 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
· 2 Çay Kaşığı Tuz
· 1 Çay Kaşığı Karabiber
· 1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Toz Biber
· 1 Tatlı Kaşığı Kekik
· ¼ Bağ Yeşil Soğan
· 300 Gram Un
· 400 Mililitre Su
· ½ Su Bardağı Zeytinyağı
· 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
· 2 Çay Kaşığı Tuz
· 1 Çay Kaşığı Karabiber
· 1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Toz Biber
· 1 Tatlı Kaşığı Kekik
½ PAKET NUH’UN ANKARA MAKARNASI VİTAMİNLİ UFO MAKARNA
Tarif
1. Tarifimize yarım paket vitaminli ufo makarnayı haşlanmaya alarak başlıyoruz.
2. Makarna haşlanma suyuna 1 çay kaşığı tuz ekliyoruz.
3. Çeyrek bağ yeşil soğanı ince ince kıyıyoruz.
4. Doğradığımız yeşil soğanları bir kaba alıyoruz.
5. 1 bağ ıspanağı ince ince doğruyoruz.
6. Doğradığımız ıspanakları soğanlarımızın üzerine ekliyoruz.
7. 300 gram unu bir kaseye alıyoruz ve üzerine 400 milim su ekliyoruz. Güzelce karıştırıyoruz.
8. 2 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 1 tatlı kaşığı kekik ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
9. Borcamı 1 yemek kaşığı tereyağı ile yağlıyoruz.
10. Harcımızın yarısını tabana döküyoruz ve yayıyoruz.
11. Üzerine soğanlı ve ıspanaklı harcımızı ekliyoruz.
12. Makarnalarımız yarı haşlandı, süzüyoruz.
13. Süzdüğümüz makarnaları malzemelerin üzerini kapatacak şekilde ekliyoruz.
14. Un ve su karışımından oluşan harcımızı makarnaların üzerine alıyoruz.
15. Ve 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
16. Çırpmamızın üzeri kızardı, fırından çıkartıyoruz.
17. Çırpmamızı dilimleyerek servis ediyoruz Şimdiden afiyet olsun.
2. Makarna haşlanma suyuna 1 çay kaşığı tuz ekliyoruz.
3. Çeyrek bağ yeşil soğanı ince ince kıyıyoruz.
4. Doğradığımız yeşil soğanları bir kaba alıyoruz.
5. 1 bağ ıspanağı ince ince doğruyoruz.
6. Doğradığımız ıspanakları soğanlarımızın üzerine ekliyoruz.
7. 300 gram unu bir kaseye alıyoruz ve üzerine 400 milim su ekliyoruz. Güzelce karıştırıyoruz.
8. 2 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 1 tatlı kaşığı kekik ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
9. Borcamı 1 yemek kaşığı tereyağı ile yağlıyoruz.
10. Harcımızın yarısını tabana döküyoruz ve yayıyoruz.
11. Üzerine soğanlı ve ıspanaklı harcımızı ekliyoruz.
12. Makarnalarımız yarı haşlandı, süzüyoruz.
13. Süzdüğümüz makarnaları malzemelerin üzerini kapatacak şekilde ekliyoruz.
14. Un ve su karışımından oluşan harcımızı makarnaların üzerine alıyoruz.
15. Ve 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
16. Çırpmamızın üzeri kızardı, fırından çıkartıyoruz.
17. Çırpmamızı dilimleyerek servis ediyoruz Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Çırpma
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan
4 Review(s) Based on