Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Dereotlu Lor Kremalı Makarna

Malzemeler
• ½ Bağ Dereotu
• 100 Gram Lor Peyniri
• 1 Adet Limon
• 1 Adet Avokado
• 1 Diş Sarımsak
• 100 Gram Fındık
• 200 Miligram Süt
• 1 Çay Kaşığı Tuz
• ½ Çay Kaşığı Karabiber
• 1 Yemek Kaşığı Çörekotu
• 100 Gram Lor Peyniri
• 1 Adet Limon
• 1 Adet Avokado
• 1 Diş Sarımsak
• 100 Gram Fındık
• 200 Miligram Süt
• 1 Çay Kaşığı Tuz
• ½ Çay Kaşığı Karabiber
• 1 Yemek Kaşığı Çörekotu
½ PAKET NUH’UN ANKARA MAKARNASI MANTI MAKARNA
Tarif
1. Tarifimize bir blenderın içerisine 100 gram lor peyniri, yarım bağ dereotu, 1 yemek kaşığı çörek otu, 1 adet olgunlaşmış avokado, 1 adet limon suyu, 1 diş sarımsak,1 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber ve 200 mililitre süt ekleyerek başlıyoruz.
2. Yarım paket mantı makarnayı haşlanmaya bırakıyoruz.
3. 100 gram fındığı ince ince kıyıyoruz ve bir tavada kavuruyoruz.
4. Makarnamız haşlandı, süzüyoruz.
5. Süzdüğümüz makarnayı tencereye geri ekliyoruz ve üzerine hazırladığımız lorlu dereotlu kremayı döküyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
6. Dereotlu Lor Kremalı Makarnamız servis etmek için hazır.
7. Kavurduğumuz fındık ile servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
2. Yarım paket mantı makarnayı haşlanmaya bırakıyoruz.
3. 100 gram fındığı ince ince kıyıyoruz ve bir tavada kavuruyoruz.
4. Makarnamız haşlandı, süzüyoruz.
5. Süzdüğümüz makarnayı tencereye geri ekliyoruz ve üzerine hazırladığımız lorlu dereotlu kremayı döküyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
6. Dereotlu Lor Kremalı Makarnamız servis etmek için hazır.
7. Kavurduğumuz fındık ile servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet

Tarif Adı
Dereotlu Lor Kremalı Makarna
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan




