Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Domatesli Arpa Sehriye Risottosu

Malzemeler
• 2 Adet Domates
• 300 Gram Kuzu Kuşbaşı
• ½ Adet Soğan
• 2 Diş Sarımsak
• 5 Yaprak Fesleğen
• 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
• 1 Yemek Kaşığı Parmesan Peyniri
• 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
• 1 Litre Et Suyu
• 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
• 2 Tatlı Kaşığı Tuz
• 2 Çay Kaşığı Karabiber
• 300 Gram Kuzu Kuşbaşı
• ½ Adet Soğan
• 2 Diş Sarımsak
• 5 Yaprak Fesleğen
• 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
• 1 Yemek Kaşığı Parmesan Peyniri
• 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
• 1 Litre Et Suyu
• 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
• 2 Tatlı Kaşığı Tuz
• 2 Çay Kaşığı Karabiber
YARIM PAKET NUH’UN ANKARA MAKARNASI ARPA ŞEHRİYE
Tarif
1. Tarifimize tavamızın altını yakarak başlıyoruz.
2. 300 gram kuzu kuşbaşına 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyerek güzelce yağlıyoruz.
3. Etlerimizi tavamıza alıyoruz ve pişiriyoruz.
4. Yarım adet soğanı yemeklik doğruyoruz.
5. Etlerimiz mühürlendi ayrı bir tabağa çıkartıyoruz.
6. 2 diş sarımsağı da ince ince kıyıyoruz.
7. Doğradığımız soğan ve sarımsağı tavamıza alıp üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip güzelce kavuruyoruz.
8. 2 adet domatesin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz.
9. Doğradığımız domatesleri tavamıza alıyoruz ve güzelce karıştırıyoruz. 10. Üzerine 1 yemek kaşığı domates salçası ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.
11. Mühürlediğimiz etleri de tavamıza alıyoruz ve güzelce pişiriyoruz.
12. 5 yaprak fesleğeni ince ince doğruyoruz.
13. Doğradığımız fesleğeni de tavamıza alıyoruz.
14. Yarım paket arpa şehriyeyi etlerimizin üzerine ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
15. Lezzetlendirmek için 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ilave ediyoruz.
16. 1 litre et suyunu parça parça ilave ediyoruz ve pişiriyoruz.
17. 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı Parmesan peynirini rendeleyip güzelce karıştırıyoruz.
18. Domatesli Arpa Şehriye Risottosu pişti Parmesan peyniri ile servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
2. 300 gram kuzu kuşbaşına 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyerek güzelce yağlıyoruz.
3. Etlerimizi tavamıza alıyoruz ve pişiriyoruz.
4. Yarım adet soğanı yemeklik doğruyoruz.
5. Etlerimiz mühürlendi ayrı bir tabağa çıkartıyoruz.
6. 2 diş sarımsağı da ince ince kıyıyoruz.
7. Doğradığımız soğan ve sarımsağı tavamıza alıp üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip güzelce kavuruyoruz.
8. 2 adet domatesin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz.
9. Doğradığımız domatesleri tavamıza alıyoruz ve güzelce karıştırıyoruz. 10. Üzerine 1 yemek kaşığı domates salçası ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.
11. Mühürlediğimiz etleri de tavamıza alıyoruz ve güzelce pişiriyoruz.
12. 5 yaprak fesleğeni ince ince doğruyoruz.
13. Doğradığımız fesleğeni de tavamıza alıyoruz.
14. Yarım paket arpa şehriyeyi etlerimizin üzerine ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
15. Lezzetlendirmek için 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ilave ediyoruz.
16. 1 litre et suyunu parça parça ilave ediyoruz ve pişiriyoruz.
17. 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı Parmesan peynirini rendeleyip güzelce karıştırıyoruz.
18. Domatesli Arpa Şehriye Risottosu pişti Parmesan peyniri ile servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet

Tarif Adı
Domatesli Arpa Sehriye Risottosu
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan




