Ekşili Arpa Şehriye Çorbası
Malzemeler
• 100 Gram Ekşi Erik
• 100 Gram Kızılcık
• 1 Su Bardağı Haşlanmış Yeşil Mercimek
• 1 Adet Soğan
• 1 Diş Sarımsak
• 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
• 1 Tutam Taze Nane
• 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
• 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
• 1 Litre Et Suyu
• 1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
• 1 Tatlı Kaşığı Kimyon
• 1 Çay Kaşığı Tuz
• 1 Çay Kaşığı Karabiber
2 YEMEK KAŞIĞI NUH’UN ANKARA MAKARNASI ARPA ŞEHRİYE
Tarif
1. Tarifimize ocağımızın altını yakarak başlıyoruz.
2. Tenceremiz ısınırken 1 adet soğanı küçük küçük doğruyoruz.
3. Tenceremize 2 yemek kaşığı zeytinyağı ilave ediyoruz ve ısınan yağımıza doğradığımız soğanları ilave edip kavuruyoruz.
4. 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.
5. 1 diş sarımsağı ezip küçük küçük doğruyoruz ve çorbamıza ilave ediyoruz.
6. 1 yemek kaşığı domates salçası ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.
7. Üzerine 1 litre et suyunu da ilave ediyoruz. Daha sonra 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek ekliyoruz.
8. Yaklaşık yarım saat kaynar suda beklettiğimiz 100 gram ekşi eriği ve 100 gram kızılcığı süzüyoruz.
9. Kızılcıkların çekirdeklerini ayıklıyoruz. Eriklerimizi de küçük küçük doğruyoruz.
10. Doğradığımız erikleri ve kızılcıkları tenceremize alıyoruz ve karıştırıyoruz.
11. Kaynayan çorbamıza 2 yemek kaşığı arpa şehriye ilave ediyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
12. Serviste kullanacağımız 1 tutam taze naneyi ince ince kıyıyoruz.
13. Çorbamızın sosunu hazırlamak için tavamızın altını yakıyoruz. 1 yemek kaşığı tereyağı ilave edip eritiyoruz.
14. Yağ iyice kızdıktan sonra 1 tatlı kaşığı nane 1 tatlı kaşığı kimyon ilave ediyoruz ve yakıyoruz. Sosumuz hazır. Çorbamızın üzerine ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
15. Ekşili Arpa Şehriye Çorbamız servis etmek için hazır. Taze nane ile servis ediyoruz şimdiden afiyet olsun.