Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Ekşili Erişte

Malzemeler
• 4 Adet Havuç
• 50 Gram Fındık
• 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
• 1.5 Çay Kaşığı Tuz
• ½ Çay Kaşığı Karabiber
• 50 Gram Fındık
• 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
• 1.5 Çay Kaşığı Tuz
• ½ Çay Kaşığı Karabiber
Sos İçin:
• 2 Bağ Roka
• 1 Adet Limon
• ½ Kahve Fincanı Zeytinyağı
• 10 Gram Parmesan peyniri
½ Çay Kaşığı Tuz 1 SU BARDAĞI NUH’UN ANKARA MAKARNASI ERİŞTE
Tarif
Tarif:
1- Tarifimize 4 adet havucu jülyen doğrayarak başlıyoruz.
2- Doğradığımız havuçları fırın tepsisine alıyoruz.
3- 50 gram fındığı keserek küçültüyoruz.
4- Fındıkları da havuçların üzerine ekliyoruz.
5- Havuç ve fındıklara 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
6- 200 derecede 10 dakika fırınlıyoruz.
7- Ocağımızın altını yakıyoruz.
8- Tenceremize 2 yemek kaşığı zeytinyağı ilave ediyoruz.
9- Yağımız ısındı. 1 su bardağı erişteyi tencereye alıyoruz yarım çay kaşığı tuz ilave edip kavuruyoruz.
10- Eriştelerimiz kavruldu. 2 su bardağı sıcak suyu eriştelerimizin üzerine ilave ediyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
11- Sosumuzu hazırlamak için 1 adet limon suyu, yarım kahve fincanı zeytinyağı, yarım çay kaşığı tuz, 10 gram parmesan peyniri ve 2 bağ rokayı blenderemıza alıyoruz ve çekiyoruz. Sosumuz hazır.
12- Havuç ve fındıklarımız pişti fırından çıkartıyoruz.
13- Eriştemiz pişti. Havuç ve fındıkları eriştemizin içerisine alıyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
14- Ekşili eriştemizi hazırladığımız sos ve parmesan peyniri ile servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
1- Tarifimize 4 adet havucu jülyen doğrayarak başlıyoruz.
2- Doğradığımız havuçları fırın tepsisine alıyoruz.
3- 50 gram fındığı keserek küçültüyoruz.
4- Fındıkları da havuçların üzerine ekliyoruz.
5- Havuç ve fındıklara 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
6- 200 derecede 10 dakika fırınlıyoruz.
7- Ocağımızın altını yakıyoruz.
8- Tenceremize 2 yemek kaşığı zeytinyağı ilave ediyoruz.
9- Yağımız ısındı. 1 su bardağı erişteyi tencereye alıyoruz yarım çay kaşığı tuz ilave edip kavuruyoruz.
10- Eriştelerimiz kavruldu. 2 su bardağı sıcak suyu eriştelerimizin üzerine ilave ediyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
11- Sosumuzu hazırlamak için 1 adet limon suyu, yarım kahve fincanı zeytinyağı, yarım çay kaşığı tuz, 10 gram parmesan peyniri ve 2 bağ rokayı blenderemıza alıyoruz ve çekiyoruz. Sosumuz hazır.
12- Havuç ve fındıklarımız pişti fırından çıkartıyoruz.
13- Eriştemiz pişti. Havuç ve fındıkları eriştemizin içerisine alıyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
14- Ekşili eriştemizi hazırladığımız sos ve parmesan peyniri ile servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet

Tarif Adı
Ekşili Erişte
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan




