Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Ekşili Erişte
Malzemeler
• 4 Adet Havuç
• 50 Gram Fındık
• 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
• 1.5 Çay Kaşığı Tuz
• ½ Çay Kaşığı Karabiber
• 50 Gram Fındık
• 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
• 1.5 Çay Kaşığı Tuz
• ½ Çay Kaşığı Karabiber
Sos İçin:
• 2 Bağ Roka
• 1 Adet Limon
• ½ Kahve Fincanı Zeytinyağı
• 10 Gram Parmesan peyniri
½ Çay Kaşığı Tuz 1 SU BARDAĞI NUH’UN ANKARA MAKARNASI ERİŞTE
Tarif
Tarif:
1- Tarifimize 4 adet havucu jülyen doğrayarak başlıyoruz.
2- Doğradığımız havuçları fırın tepsisine alıyoruz.
3- 50 gram fındığı keserek küçültüyoruz.
4- Fındıkları da havuçların üzerine ekliyoruz.
5- Havuç ve fındıklara 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
6- 200 derecede 10 dakika fırınlıyoruz.
7- Ocağımızın altını yakıyoruz.
8- Tenceremize 2 yemek kaşığı zeytinyağı ilave ediyoruz.
9- Yağımız ısındı. 1 su bardağı erişteyi tencereye alıyoruz yarım çay kaşığı tuz ilave edip kavuruyoruz.
10- Eriştelerimiz kavruldu. 2 su bardağı sıcak suyu eriştelerimizin üzerine ilave ediyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
11- Sosumuzu hazırlamak için 1 adet limon suyu, yarım kahve fincanı zeytinyağı, yarım çay kaşığı tuz, 10 gram parmesan peyniri ve 2 bağ rokayı blenderemıza alıyoruz ve çekiyoruz. Sosumuz hazır.
12- Havuç ve fındıklarımız pişti fırından çıkartıyoruz.
13- Eriştemiz pişti. Havuç ve fındıkları eriştemizin içerisine alıyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
14- Ekşili eriştemizi hazırladığımız sos ve parmesan peyniri ile servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
1- Tarifimize 4 adet havucu jülyen doğrayarak başlıyoruz.
2- Doğradığımız havuçları fırın tepsisine alıyoruz.
3- 50 gram fındığı keserek küçültüyoruz.
4- Fındıkları da havuçların üzerine ekliyoruz.
5- Havuç ve fındıklara 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
6- 200 derecede 10 dakika fırınlıyoruz.
7- Ocağımızın altını yakıyoruz.
8- Tenceremize 2 yemek kaşığı zeytinyağı ilave ediyoruz.
9- Yağımız ısındı. 1 su bardağı erişteyi tencereye alıyoruz yarım çay kaşığı tuz ilave edip kavuruyoruz.
10- Eriştelerimiz kavruldu. 2 su bardağı sıcak suyu eriştelerimizin üzerine ilave ediyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
11- Sosumuzu hazırlamak için 1 adet limon suyu, yarım kahve fincanı zeytinyağı, yarım çay kaşığı tuz, 10 gram parmesan peyniri ve 2 bağ rokayı blenderemıza alıyoruz ve çekiyoruz. Sosumuz hazır.
12- Havuç ve fındıklarımız pişti fırından çıkartıyoruz.
13- Eriştemiz pişti. Havuç ve fındıkları eriştemizin içerisine alıyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
14- Ekşili eriştemizi hazırladığımız sos ve parmesan peyniri ile servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet

Tarif Adı
Ekşili Erişte
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan




Based on 5 Review(s)