Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Elmalı Fındıklı Kek

Malzemeler
• 2 Adet Golden Elma
• 100 Gram Fındık
• 1 Yemek Kaşığı Esmer Şeker
• 1 Çay Kaşığı Tarçın
• 3 Adet Yumurta
• 1 Su Bardağı Yoğurt
• 3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
• 300 Gram Un
• 200 Gram Toz Şeker
• 1 Paket Kabartma Tozu
• 300 Gram Un
• 1 Tutam Tuz
3 YEMEK KAŞIĞI NUH’UN ANKARA MAKARNASI İRMİK
Tarif
1. Tarifimize 100 gram fındığı fırın tepsisine alarak başlıyoruz.
2. Fındıklarımızı 180 derecede 10 dakika kontrollü olarak kavuruyoruz.
3. 3 Adet yumurtayı kaseye kırıyoruz.
4.200 gram toz şekeri de ilave edip çırpıyoruz.
5. 3 Yemek kaşığı sıvı yağ, 1 su bardağı yoğurdu ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
6. 3 yemek kaşığı irmiği de ilave ediyoruz ve 1 paket kabartma tozu, 300 gram un, 1 tutam tuz ekleyip, karıştırıyoruz
7. Kek harcımız hazır. Fındıklarımız kavruldu; fırından çıkartıyoruz.
8. Kekimiz için 2 adet golden elmayı 4’e bölüp kabuklarını soyuyoruz.
9. Soyduğumuz elmaları 3 ya da 4’e bölüp bir kaseye alıyoruz.
10. Elmaların üzerine 1 yemek kaşığı esmer şeker, 1 çay kaşığı tarçın ilave edip güzelce karıştırıyoruz.
11. Kavrulan fındıklarımızı bir bıçak yardımıyla küçültüyoruz.
12. Kek kalıbımıza hazırladığımız kek harcımızı döküyoruz ve yayıyoruz.
13. Fındıklarımızın yarısını üzerine serpiştiriyoruz.
14. Hazırladığımız elmaları kekimizin üzerine diziyoruz.
15. Kalan fındıklarımızı da elmaların üzerine ekliyoruz.
16. Kekimizi pişirmek için 180 derece fırında, yaklaşık 35 dakika pişmeye bırakıyoruz.
17. Kekimiz pişti, fırından çıkartıyoruz
18. Elmalı Fındıklı Kekimiz servis etmek için hazır şimdiden afiyet olsun.
2. Fındıklarımızı 180 derecede 10 dakika kontrollü olarak kavuruyoruz.
3. 3 Adet yumurtayı kaseye kırıyoruz.
4.200 gram toz şekeri de ilave edip çırpıyoruz.
5. 3 Yemek kaşığı sıvı yağ, 1 su bardağı yoğurdu ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
6. 3 yemek kaşığı irmiği de ilave ediyoruz ve 1 paket kabartma tozu, 300 gram un, 1 tutam tuz ekleyip, karıştırıyoruz
7. Kek harcımız hazır. Fındıklarımız kavruldu; fırından çıkartıyoruz.
8. Kekimiz için 2 adet golden elmayı 4’e bölüp kabuklarını soyuyoruz.
9. Soyduğumuz elmaları 3 ya da 4’e bölüp bir kaseye alıyoruz.
10. Elmaların üzerine 1 yemek kaşığı esmer şeker, 1 çay kaşığı tarçın ilave edip güzelce karıştırıyoruz.
11. Kavrulan fındıklarımızı bir bıçak yardımıyla küçültüyoruz.
12. Kek kalıbımıza hazırladığımız kek harcımızı döküyoruz ve yayıyoruz.
13. Fındıklarımızın yarısını üzerine serpiştiriyoruz.
14. Hazırladığımız elmaları kekimizin üzerine diziyoruz.
15. Kalan fındıklarımızı da elmaların üzerine ekliyoruz.
16. Kekimizi pişirmek için 180 derece fırında, yaklaşık 35 dakika pişmeye bırakıyoruz.
17. Kekimiz pişti, fırından çıkartıyoruz
18. Elmalı Fındıklı Kekimiz servis etmek için hazır şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet

Tarif Adı
Elmalı Fındıklı Kek
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan




