Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Enginarlı Kepekli Spaghetti | Video
Malzemeler
•3 Adet Çanak Enginar
•1 Bağ Kuşkonmaz
•300 Gram Bezelye
•1 Adet Limon
•4 Diş Sarımsak
•1 Tutam Dereotu
•1 Tutam Taze Kekik
•100 Gram Lor Peyniri
•200 Mililitre Su
•2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
•1 Tatlı Kaşığı Tuz
•1 Çay Kaşığı Karabiber
•1 Bağ Kuşkonmaz
•300 Gram Bezelye
•1 Adet Limon
•4 Diş Sarımsak
•1 Tutam Dereotu
•1 Tutam Taze Kekik
•100 Gram Lor Peyniri
•200 Mililitre Su
•2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
•1 Tatlı Kaşığı Tuz
•1 Çay Kaşığı Karabiber
½ PAKET NUH’UN ANKARA MAKARNASI KEPEKLİ SPAGHETTİ
Tarif
1.Tarifimize 3 adet enginar çanağını sekize bölerek başlıyoruz.
2.1 bağ kuşkonmazın saplarındaki lifli kısımları soyacak yardımıyla saplarını soyuyoruz.
3.Eğer soyacak kullanmak istemezseniz kuşkonmazı eğip kırabilirsiniz.
4.Kırılan kısım lifli olan kısımdır.
5.Bu kısımları ayırıp çorba yapımında kullanabilirsiniz.
6.Kuşkonmazları doğruyoruz.
7.Kuşkonmazları 3 eşit parçaya bölüyoruz.
8.4 diş sarımsağı ince ince kıyıyoruz.
9.Kaynayan suyun içerisine 300 gram bezelyeyi alıyoruz ve haşlanmaya bırakıyoruz.
10.Tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı ilave ediyoruz.
11.1 Tutam taze kekiği ısınan yağa alıyoruz ve üzerine kuşkonmaz, enginar ve sarımsaklarımızı ekliyoruz.
12.1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz ile lezzetlendiriyoruz.
13.Karıştırarak güzelce kavuruyoruz.
14.1 tutam dereotunu incecik kıyıyoruz ve kaseye alıyoruz.
15.Bezelyelerin içine 1 tatlı kaşığı tuz ilave ediyoruz.
16.Yarım paket kepekli spaghettiyi kaynayan suyun içerisine alıyoruz ve haşlanmaya bırakıyoruz.
17.Birkaç kaşık makarna haşlama suyundan sebzelerin üzerine ekliyoruz.
18.Yarım limonun suyunu sıkıyoruz ve karıştırıyoruz.
19.Bezelyeler yaklaşık 10 dakika haşlandı, süzüyoruz.
20.Bezelyenin renginin canlı kalması için soğuk suda yıkıyoruz.
21.Bezelyeleri bilendir kabına alıyoruz, üzerine dereotu ve yarım limon suyu ekliyoruz.
22.Lezzetlendirmek için 1 çay kaşığı tuz ekliyoruz.
23.200 Mililitre su ekleyip blendırdan sos kıvamını alana kadar çekiyoruz.
24.Bezelye Sosunu ölçü kabına alıyoruz.
25.Kepekli spaghettilerimiz haşlandı, süzdürüp kuşkonmaz ve enginarların üzerine alıyoruz.
26.Güzelce karıştırıyoruz.
27.Enginarlı Kepekli Spaghettimiz servis etmek için hazır.
28.Servis tabağımızın orta kısmına bezelye sosunu alıyoruz.
29.Enginarlı spaghettiyi sosun üzerine ekliyoruz. Lor peyniri ile süsleyerek servis ediyoruz.
30.Enginarlı Kepekli Spaghettiyi bezelye sosu ve lor peyniri ile birlikte servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
2.1 bağ kuşkonmazın saplarındaki lifli kısımları soyacak yardımıyla saplarını soyuyoruz.
3.Eğer soyacak kullanmak istemezseniz kuşkonmazı eğip kırabilirsiniz.
4.Kırılan kısım lifli olan kısımdır.
5.Bu kısımları ayırıp çorba yapımında kullanabilirsiniz.
6.Kuşkonmazları doğruyoruz.
7.Kuşkonmazları 3 eşit parçaya bölüyoruz.
8.4 diş sarımsağı ince ince kıyıyoruz.
9.Kaynayan suyun içerisine 300 gram bezelyeyi alıyoruz ve haşlanmaya bırakıyoruz.
10.Tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı ilave ediyoruz.
11.1 Tutam taze kekiği ısınan yağa alıyoruz ve üzerine kuşkonmaz, enginar ve sarımsaklarımızı ekliyoruz.
12.1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz ile lezzetlendiriyoruz.
13.Karıştırarak güzelce kavuruyoruz.
14.1 tutam dereotunu incecik kıyıyoruz ve kaseye alıyoruz.
15.Bezelyelerin içine 1 tatlı kaşığı tuz ilave ediyoruz.
16.Yarım paket kepekli spaghettiyi kaynayan suyun içerisine alıyoruz ve haşlanmaya bırakıyoruz.
17.Birkaç kaşık makarna haşlama suyundan sebzelerin üzerine ekliyoruz.
18.Yarım limonun suyunu sıkıyoruz ve karıştırıyoruz.
19.Bezelyeler yaklaşık 10 dakika haşlandı, süzüyoruz.
20.Bezelyenin renginin canlı kalması için soğuk suda yıkıyoruz.
21.Bezelyeleri bilendir kabına alıyoruz, üzerine dereotu ve yarım limon suyu ekliyoruz.
22.Lezzetlendirmek için 1 çay kaşığı tuz ekliyoruz.
23.200 Mililitre su ekleyip blendırdan sos kıvamını alana kadar çekiyoruz.
24.Bezelye Sosunu ölçü kabına alıyoruz.
25.Kepekli spaghettilerimiz haşlandı, süzdürüp kuşkonmaz ve enginarların üzerine alıyoruz.
26.Güzelce karıştırıyoruz.
27.Enginarlı Kepekli Spaghettimiz servis etmek için hazır.
28.Servis tabağımızın orta kısmına bezelye sosunu alıyoruz.
29.Enginarlı spaghettiyi sosun üzerine ekliyoruz. Lor peyniri ile süsleyerek servis ediyoruz.
30.Enginarlı Kepekli Spaghettiyi bezelye sosu ve lor peyniri ile birlikte servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Enginarlı Kepekli Spaghetti
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan
4 Review(s) Based on