Et Sulu Şehriye Çorbası | Video
Malzemeler
•100 Gram Dana Kıyma
•1 Adet Kırmızı Acı Biber
•1 Sap Pırasa
•200 Gram Yoğurt
•1/2 Adet Limon Suyu
•1 Yemek Kaşığı Un
•1 Litre Et Suyu
•1 Dal Taze Kekik
•1 Çay Kaşığı Tuz
•1 Çay Kaşığı Karabiber
1 KAHVE FİNCANI NUH’UN ANKARA MAKARNASI VİTAMİNLİ TEL ŞEHRİYE
Tarif
1.Tarifimize tencereye bir yemek kaşığı zeytin yağ ekleyerek başlıyoruz.
2.Yağımız ısındı.
3.100 gram dana kıymayı tencereye ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
4.1 sap pırasayı ortadan ikiye kesiyoruz ve ince ince dilimliyoruz.
5.Kıymamız kavruldu, pırasalarımızı tencereye ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
6.1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 dal taze kekik ile lezzetlendiriyoruz.
7.1 litre sıcak et suyumuzu tencereye ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
8.1 kahve fincanı vitaminli tel şehriyeyi ekliyoruz ve çorbamızda pişmeye bırakıyoruz.
9.Çorbamız pişerken terbiyesini hazırlıyoruz.
10.Bir kaseye 200 gram yoğurt, 1 yemek kaşığı un ve yarım limonun suyunu sıkıyoruz.
11.Güzelce çırpıyoruz.
12.1 adet acı biberin sap ve çekirdekli kısımlarını ayıklıyoruz, ince ince doğruyoruz.
13.Doğradığımız biberleri bir kaseye alıyoruz.
14.Terbiyeye çorbamızın suyundan alarak ısısını eşitliyoruz ve terbiyemizi çorbamızı ekleyerek karıştırıyoruz.
15.2 çorba kaşığı zeytinyağında tavaya ekliyoruz.
16.Yağımız ısındı.
17.Acı biberlerimizi tavaya alıyoruz ve karıştırıyoruz.
18.Biberlerimiz sotelendi.
19.1 tutam kırmızı toz biber ekliyoruz.
20.Et Sulu Şehriye çorbamızı kasemizi alıyoruz.
21.Üzerine biberli yağımızı gezdirip servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.