Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Et Yahnisi
Malzemeler
300 Gram Dana Kuşbaşı
2 Adet Sivri Biber
10 Adet Arpacık Soğan
2 Diş Sarımsak
1 Tutam Dağ Kekiği
1 Tutam Maydanoz
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağı
3 Kepçe Makarna Haşlama Suyu
1 Tatlı Kaşığı Kuru Kekik
2 Çay Kaşığı Tuz
2 Çay Kaşığı Karabiber
2 Adet Sivri Biber
10 Adet Arpacık Soğan
2 Diş Sarımsak
1 Tutam Dağ Kekiği
1 Tutam Maydanoz
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağı
3 Kepçe Makarna Haşlama Suyu
1 Tatlı Kaşığı Kuru Kekik
2 Çay Kaşığı Tuz
2 Çay Kaşığı Karabiber
½ PAKET NUH’UN ANKARA MAKARNASI DİRSEK MAKARNA
Tarif
1. Tarifimize yarım paket dirsek makarnayı haşlanmaya alarak başlıyoruz.
2. Tavamızın altına yakıyoruz.
3. 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile 300 gram dana kuş başımızı güzelce yağlıyoruz.
4. 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber ile lezzetlendirip ısınan tavamızın üzerine ekliyoruz.
5. 2 adet sivri biberi yemeklik doğruyoruz.
6. Etlerimizi ara ara karıştırıyoruz.
7. 2 diş sarımsağı iri iri doğruyoruz.
8. Etlerimiz mühürlenince ayrı bir tabağa çıkartıyoruz.
9. Tavamıza 1 yemek kaşığı sıvı yağ ilave ediyoruz ve ardından doğradığımız biber ve sarımsakları ekliyoruz.
10. Üzerine 10 adet arpacık soğanı ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
11. Mühürlediğimiz etleri tekrar tavamıza alıyoruz.
12. Ve üzerine 2 yemek kaşığı tereyağı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
13. 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası ilave edip güzelce kavurmaya devam ediyoruz.
14. 1 tatlı kaşığı kuru kekik, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ile lezzetlendiriyoruz.
15. Yaklaşık 3 kepçe makarna haşlama suyundan ilave edip güzelce karıştırıyoruz.
16. 1 tutam dağ kekiğini ince ince kıyıyoruz.
17. Doğradığımız dağ kekiğini de etlerimiz üzerine ilave ediyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
18. Makarnamız haşlandı. Süzüyoruz.
19. Süzdüğümüz makarnayı tavamıza alıyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
20. Serviste kullanacağımız 1 tutam maydanozu ince ince kıyıyoruz.
21. Et Yahnimizi doğradığımız maydanozlar ile servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
2. Tavamızın altına yakıyoruz.
3. 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile 300 gram dana kuş başımızı güzelce yağlıyoruz.
4. 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber ile lezzetlendirip ısınan tavamızın üzerine ekliyoruz.
5. 2 adet sivri biberi yemeklik doğruyoruz.
6. Etlerimizi ara ara karıştırıyoruz.
7. 2 diş sarımsağı iri iri doğruyoruz.
8. Etlerimiz mühürlenince ayrı bir tabağa çıkartıyoruz.
9. Tavamıza 1 yemek kaşığı sıvı yağ ilave ediyoruz ve ardından doğradığımız biber ve sarımsakları ekliyoruz.
10. Üzerine 10 adet arpacık soğanı ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
11. Mühürlediğimiz etleri tekrar tavamıza alıyoruz.
12. Ve üzerine 2 yemek kaşığı tereyağı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
13. 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası ilave edip güzelce kavurmaya devam ediyoruz.
14. 1 tatlı kaşığı kuru kekik, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ile lezzetlendiriyoruz.
15. Yaklaşık 3 kepçe makarna haşlama suyundan ilave edip güzelce karıştırıyoruz.
16. 1 tutam dağ kekiğini ince ince kıyıyoruz.
17. Doğradığımız dağ kekiğini de etlerimiz üzerine ilave ediyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
18. Makarnamız haşlandı. Süzüyoruz.
19. Süzdüğümüz makarnayı tavamıza alıyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
20. Serviste kullanacağımız 1 tutam maydanozu ince ince kıyıyoruz.
21. Et Yahnimizi doğradığımız maydanozlar ile servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Et Yahnisi
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan
5 Review(s) Based on