Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Etli Bulgur Köftesi | Video
Malzemeler
•100 Gram Kuzu Kıyma
•100 Gram Dana Kıyma
•100 Gram İç Ceviz
•100 Gram Köftelik Bulgur
•½ Bağ Maydanoz
•1 Adet Yumurta
•Tuz, Karabiber, Kırmızı Toz Biber, Kimyon
•100 Gram Dana Kıyma
•100 Gram İç Ceviz
•100 Gram Köftelik Bulgur
•½ Bağ Maydanoz
•1 Adet Yumurta
•Tuz, Karabiber, Kırmızı Toz Biber, Kimyon
1 Su Bardağı Nuh’un Ankara Makarnası Köftelik Bulgur
Servis Etmek İçin:
•Pul Biber, Sumak
•2 Çorba Kaşığı Tereyağı
•500 Gram Süzme Yoğurt
Tarif
1.Etli Bulgur Köftesi tarifimize bir su bardağı köftelik bulguru borcama alarak başlıyoruz.
2.Bulgurumuzu sıcak suyla ıslatıyoruz ve tepsiye yayıyoruz.
3.100 gram cevizi blender kabının içine alıyoruz ve toz haline gelene kadar çekiyoruz.
4.Cevizleri bulgurun üzerine ilave ediyoruz.
5.Yarım bağ maydonozu incecik kıy yiyoruz.
6.1 tutam maydanozu da servis ederken kullanmak üzere ayırıyoruz.
7.Maydanozları borcama ekliyoruz.
8.1 adet yumurtayı kırıyoruz ve borcama ekliyoruz.
9.200 gram kıymayı daha borcama ekliyoruz ve 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ilave ediyoruz.
10.Bulgur köftemizi elimizle güzelce yoğuruyoruz.
11.Ayrı bir borcama 2 yemek kaşığı kadar un serpiyoruz.
12.Köfte hamurumuzu elimizle fındık büyüklüğünde yuvarlıyoruz ve borcama alıyoruz.
13.Bu işlemi köfte hamurumuz bitene kadar tekrarlıyoruz.
14.Kaynayan suyumuzun içerisine etli bulgur köftelerimizi alıyoruz ve haşlanmaya bırakıyoruz.
15.Bir tavaya 2 çorba kaşığı tereyağı ekliyoruz.
16.Yağımız eridi.
17.1 kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı sumak ekliyoruz.
18.Etli bulgur köftelerimiz yaklaşık 10 dakika haşlandılar süzüyoruz ve tavamızın içerisine ilave ediyoruz.
19.Tereyağımızla birlikte güzelce harmanlıyoruz.
20.Etli bulgur köftemizi süzme yoğurt ve maydonoz ile birlikte servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
2.Bulgurumuzu sıcak suyla ıslatıyoruz ve tepsiye yayıyoruz.
3.100 gram cevizi blender kabının içine alıyoruz ve toz haline gelene kadar çekiyoruz.
4.Cevizleri bulgurun üzerine ilave ediyoruz.
5.Yarım bağ maydonozu incecik kıy yiyoruz.
6.1 tutam maydanozu da servis ederken kullanmak üzere ayırıyoruz.
7.Maydanozları borcama ekliyoruz.
8.1 adet yumurtayı kırıyoruz ve borcama ekliyoruz.
9.200 gram kıymayı daha borcama ekliyoruz ve 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ilave ediyoruz.
10.Bulgur köftemizi elimizle güzelce yoğuruyoruz.
11.Ayrı bir borcama 2 yemek kaşığı kadar un serpiyoruz.
12.Köfte hamurumuzu elimizle fındık büyüklüğünde yuvarlıyoruz ve borcama alıyoruz.
13.Bu işlemi köfte hamurumuz bitene kadar tekrarlıyoruz.
14.Kaynayan suyumuzun içerisine etli bulgur köftelerimizi alıyoruz ve haşlanmaya bırakıyoruz.
15.Bir tavaya 2 çorba kaşığı tereyağı ekliyoruz.
16.Yağımız eridi.
17.1 kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı sumak ekliyoruz.
18.Etli bulgur köftelerimiz yaklaşık 10 dakika haşlandılar süzüyoruz ve tavamızın içerisine ilave ediyoruz.
19.Tereyağımızla birlikte güzelce harmanlıyoruz.
20.Etli bulgur köftemizi süzme yoğurt ve maydonoz ile birlikte servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Etli Bulgur Köftesi
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan
4 Review(s) Based on