Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Feslegen ve Ezine Peynirli Spaghetti

Malzemeler
• 10 Yaprak Fesleğen
• 150 Gram Ezine Peyniri
• 300 Gram Sarı Domates
• 300 Gram Kiraz Domates
• 1 Adet Kırmızı Soğan
• 2 Diş Sarımsak
• 150 Gram Füme Kaburga
• 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
• 1 Çay Kaşığı Tuz
• ½ Çay Kaşığı Karabiber
• 150 Gram Ezine Peyniri
• 300 Gram Sarı Domates
• 300 Gram Kiraz Domates
• 1 Adet Kırmızı Soğan
• 2 Diş Sarımsak
• 150 Gram Füme Kaburga
• 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
• 1 Çay Kaşığı Tuz
• ½ Çay Kaşığı Karabiber
½ PAKET NUH’UN ANKARA MAKARNASI TAM BUĞDAY SPAGHETTİ
Tarif
1. Tarifimize 300 gram sarı domates ve 300 gram kırmızı domatesi bir borcama alarak başlıyoruz.
2. 1 adet kırmızı soğanı piyazlık doğruyoruz.
3. Doğradığımız soğanları da domateslerin üzerine ilave ediyoruz.
4. 150 gram Ezine Peynirini de soğan ve domateslerin üzerine ilave edip 2 diş sarımsak ekliyoruz.
5. 5-10 yaprak fesleğen ilave edip 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 çay kaşığı tuz, yarım cay kaşığı karabiber ile lezzetlendiriyoruz.
6. 200 derece fırında 10 dakika pişiriyoruz.
7. Sebzelerimiz fırında pişerken makarnayı haşlamak için bir tencereye 1 litre sıcak su döküyoruz ve yarım paket tam buğday spaghetti’yi tencereye alıyoruz ve Haşlanmaya bırakıyoruz. Makarnamız haşlandı süzüyoruz.
8. Sebzelerimiz pişti fırından çıkartıyoruz.
9. Süzdüğümüz makarnayı sebzelerimizin üzerine alıyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
10. 150 gram füme kaburgayı ince ince doğrayıp makarnamızın üzerine ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
11. Fesleğen ve Ezine Peynirli Spaghettimiz servis etmek için hazır. Şimdiden afiyet olsun.
2. 1 adet kırmızı soğanı piyazlık doğruyoruz.
3. Doğradığımız soğanları da domateslerin üzerine ilave ediyoruz.
4. 150 gram Ezine Peynirini de soğan ve domateslerin üzerine ilave edip 2 diş sarımsak ekliyoruz.
5. 5-10 yaprak fesleğen ilave edip 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 çay kaşığı tuz, yarım cay kaşığı karabiber ile lezzetlendiriyoruz.
6. 200 derece fırında 10 dakika pişiriyoruz.
7. Sebzelerimiz fırında pişerken makarnayı haşlamak için bir tencereye 1 litre sıcak su döküyoruz ve yarım paket tam buğday spaghetti’yi tencereye alıyoruz ve Haşlanmaya bırakıyoruz. Makarnamız haşlandı süzüyoruz.
8. Sebzelerimiz pişti fırından çıkartıyoruz.
9. Süzdüğümüz makarnayı sebzelerimizin üzerine alıyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
10. 150 gram füme kaburgayı ince ince doğrayıp makarnamızın üzerine ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
11. Fesleğen ve Ezine Peynirli Spaghettimiz servis etmek için hazır. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet

Tarif Adı
Fesleğen ve Ezine Peynirli Spaghetti
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan




