Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Fırın Sebzeli Mercimek

Malzemeler
Malzemeler:
• 1 Çay Bardağı Sarı Mercimek
• 2 Adet Kırmızı Biber
• 2 Adet Kabak
• 2 Diş Sarımsak
• 1 Adet Soğan
• 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
• 2 Dal Biberiye
• 2 Dal Kekik
• 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
• 1 Çay Kaşığı Tuz
• ½ Çay Kaşığı Karabiber
• 1 Çay kaşığı Zencefil
• 1 Çay Kaşığı Kimyon
Servis İçin:
• Dereotu
½ PAKET NUH’UN ANKARA MAKARNASI VİTAMİNLİ YÜKSÜK MAKARNA
Tarif
Tarif:
1- Tarifimize 2 adet kırmızı biberi büyük büyük doğrayarak başlıyoruz.
2- Doğradığımız biberleri bir borcama alıyoruz.
3- 2 adet kabağın çekirdeklerini ayıklayıp doğruyoruz.
4- Kabakları da borcama alıyoruz ve üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ekleyip karıştırıyoruz.
5- 180 derecede 15 dakika fırınlıyoruz.
6- Bir kaseye 1 çay bardağı sarı mercimeği alıyoruz.
7- Üzerine 1 su bardağı su ekleyip güzelce yıkıyoruz.
8- Tenceremizin altını yakıyoruz.
9- Tenceremiz ısınana kadar 2 diş sarımsağı ince ince kıyıyoruz.
10- 1 adet soğanı yemeklik doğruyoruz. Isınan tenceremize 1 yemek kaşığı tereyağı ekliyoruz.
11- Yağımız erirken 2 dal biberiye, 2 dal kekik ilave ediyoruz.
12- Daha sonra, doğradığımız sarımsak ve soğanı da ekleyip güzelce soteliyoruz.
13- Yıkadığımız sarı mercimekleri de tenceremize alıyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
14- 1 çay kaşığı tuz, ½ çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı zencefil, 1 çay kaşığı kimyonu ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.
15- 2 çay bardağı sıcak suyumuzu ilave edip pişmeye bırakıyoruz.
16- Yarım paket vitaminli yüksük makarnayı haşlanmaya alıyoruz.
17- Mercimeğimiz pişti.
18- Makarnamız haşlandı, süzüyoruz.
19- Süzdüğümüz makarnayı mercimeğin üzerine alıyoruz.
20- Sebzelerimiz pişti. Fırından çıkartıyoruz.
21- Sebzeleri de makarnamıza ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
22- Fırın sebzeli mercimeğimizi dereotu ile servis ediyoruz Şimdiden afiyet olsun.
1- Tarifimize 2 adet kırmızı biberi büyük büyük doğrayarak başlıyoruz.
2- Doğradığımız biberleri bir borcama alıyoruz.
3- 2 adet kabağın çekirdeklerini ayıklayıp doğruyoruz.
4- Kabakları da borcama alıyoruz ve üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ekleyip karıştırıyoruz.
5- 180 derecede 15 dakika fırınlıyoruz.
6- Bir kaseye 1 çay bardağı sarı mercimeği alıyoruz.
7- Üzerine 1 su bardağı su ekleyip güzelce yıkıyoruz.
8- Tenceremizin altını yakıyoruz.
9- Tenceremiz ısınana kadar 2 diş sarımsağı ince ince kıyıyoruz.
10- 1 adet soğanı yemeklik doğruyoruz. Isınan tenceremize 1 yemek kaşığı tereyağı ekliyoruz.
11- Yağımız erirken 2 dal biberiye, 2 dal kekik ilave ediyoruz.
12- Daha sonra, doğradığımız sarımsak ve soğanı da ekleyip güzelce soteliyoruz.
13- Yıkadığımız sarı mercimekleri de tenceremize alıyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
14- 1 çay kaşığı tuz, ½ çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı zencefil, 1 çay kaşığı kimyonu ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.
15- 2 çay bardağı sıcak suyumuzu ilave edip pişmeye bırakıyoruz.
16- Yarım paket vitaminli yüksük makarnayı haşlanmaya alıyoruz.
17- Mercimeğimiz pişti.
18- Makarnamız haşlandı, süzüyoruz.
19- Süzdüğümüz makarnayı mercimeğin üzerine alıyoruz.
20- Sebzelerimiz pişti. Fırından çıkartıyoruz.
21- Sebzeleri de makarnamıza ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
22- Fırın sebzeli mercimeğimizi dereotu ile servis ediyoruz Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet

Tarif Adı
Fırın Sebzeli Mercimek
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan




