Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Fırınlanmış Pancarlı Penne | Video
Malzemeler
· 50 Gram Ezine peyniri
· 1 Adet Pancar
· 2 Adet Soğan
·1 Adet Kırmızı Soğan
·½ Adet Limon
·½ Bağ Nane
·50 Gram Ceviz
·3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
·1 Çay Kaşığı Tuz
·1 Çay Kaşığı Karabiber
· 1 Adet Pancar
· 2 Adet Soğan
·1 Adet Kırmızı Soğan
·½ Adet Limon
·½ Bağ Nane
·50 Gram Ceviz
·3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
·1 Çay Kaşığı Tuz
·1 Çay Kaşığı Karabiber
½ PAKET NUH’UN ANKARA MAKARNASI PENNE MAKARNA
Tarif
1.Tarifimize yarım paket Penne makarnayı kaynayan suyun içerisine alarak başlıyoruz.
2.Makarnaları haşlanmaya bırakıyoruz.
3.Folyo ve yağlı kağıdın üzerine 1 adet pancarı alıyoruz, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, bir tutam tuz , 1 tutam karabiber ilave ediyoruz.
4.Folyo ve yağlı kağıtla pancarı kapatıyoruz.
5.Pancarı 180 derecelik fırına sürüyoruz ve yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.
6.3 adet soğanı soyuyoruz.
7.Soğanları yarım halka şeklinde doğruyoruz.
8.Doğradığımız soğanları tavaya alıyoruz.
9.Tavanın altını yakıyoruz.
10.1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave ediyoruz.
11.Soğanları yaklaşık 5 dakika kadar kısık ateşte karamelize ediyoruz.
12.Makarnalarımız yaklaşık 10 – 12 dakikada haşlandılar, süzüyoruz.
13.Pancar yaklaşık 20 dakikada fırında pişti, çıkartıyoruz.
14.Pancarın kabuk kısımlarını bıçak yardımıyla soyuyoruz, sap ve kök kısımlarını ayırıyoruz.
15.Pancarı bir kaseye alıyoruz.
16.Pancarı dörde bölüyoruz ve ölçü kabına alıyoruz.
17.50 gram Ezine peyniri, 50 gram ceviz, yarım limon suyu, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekliyoruz ve bilendırdan geçiriyoruz.
18.Bir kaseye pancar sosunu alıyoruz.
19.Üzerine karamelize soğan ve penne makarnaları ekliyoruz.
20.Güzelce karıştırıyoruz.
21.Yarım bağ naneyi ince ince kıyıyoruz ve bir kaseye alıyoruz.
22.Fırın pancarlı penneyi nane ile birlikte servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
2.Makarnaları haşlanmaya bırakıyoruz.
3.Folyo ve yağlı kağıdın üzerine 1 adet pancarı alıyoruz, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, bir tutam tuz , 1 tutam karabiber ilave ediyoruz.
4.Folyo ve yağlı kağıtla pancarı kapatıyoruz.
5.Pancarı 180 derecelik fırına sürüyoruz ve yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.
6.3 adet soğanı soyuyoruz.
7.Soğanları yarım halka şeklinde doğruyoruz.
8.Doğradığımız soğanları tavaya alıyoruz.
9.Tavanın altını yakıyoruz.
10.1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave ediyoruz.
11.Soğanları yaklaşık 5 dakika kadar kısık ateşte karamelize ediyoruz.
12.Makarnalarımız yaklaşık 10 – 12 dakikada haşlandılar, süzüyoruz.
13.Pancar yaklaşık 20 dakikada fırında pişti, çıkartıyoruz.
14.Pancarın kabuk kısımlarını bıçak yardımıyla soyuyoruz, sap ve kök kısımlarını ayırıyoruz.
15.Pancarı bir kaseye alıyoruz.
16.Pancarı dörde bölüyoruz ve ölçü kabına alıyoruz.
17.50 gram Ezine peyniri, 50 gram ceviz, yarım limon suyu, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekliyoruz ve bilendırdan geçiriyoruz.
18.Bir kaseye pancar sosunu alıyoruz.
19.Üzerine karamelize soğan ve penne makarnaları ekliyoruz.
20.Güzelce karıştırıyoruz.
21.Yarım bağ naneyi ince ince kıyıyoruz ve bir kaseye alıyoruz.
22.Fırın pancarlı penneyi nane ile birlikte servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Fırınlanmış Pancarlı Penne
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan
4 Review(s) Based on