Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Haluçka Çorbası

Malzemeler
1 Adet Tavuk But
1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
1 Adet Kırmızı Biber
2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
200 Mililitre Sıcak Su
3 Kepçe Tavuk Suyu
1 Yemek Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Top Karabiber
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Toz Karabiber
1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
1 Adet Kırmızı Biber
2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
200 Mililitre Sıcak Su
3 Kepçe Tavuk Suyu
1 Yemek Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Top Karabiber
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Toz Karabiber
Servis için:
Limon
½ PAKET NUH’UN ANKARA MAKARNASI BUKLE MAKARNA
Tarif
1. Tarifimize 1 adet tavuk butunu haşlayarak başlıyoruz.
2. 1 yemek kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı top karabiber ilave edip kaynamaya bırakıyoruz.
3. 1 adet kırmızı biberi küçük küçük doğruyoruz.
4. Tenceremizin altını yakıyoruz ve içerisine 2 yemek kaşığı tereyağı ilave ediyoruz.
5. Doğradığımız kırmızı biberleri tenceremize alıyoruz ve güzelce kavuruyoruz. 6. 2 yemek kaşığı domates salçasını ilave ediyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
7. 1 su bardağı haşlanmış nohut ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz
8. 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ile lezzetlendiriyoruz.
9. Yarım paket bukle makarnayı tenceremize alıyoruz ve üzerine 200 milim sıcak su ekliyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
10. Tavuğumuz haşlandı. Haşladığımız tavuğu tencereden çıkartıyoruz ve ayıklıyoruz.
11. Ayıkladığını tavukları makarnamız üzerine ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
12. 3 kepçe tavuk suyu ekliyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
13. Haluçka Çorbamız pişti. Haluçka Çorbamızı limon ile servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
2. 1 yemek kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı top karabiber ilave edip kaynamaya bırakıyoruz.
3. 1 adet kırmızı biberi küçük küçük doğruyoruz.
4. Tenceremizin altını yakıyoruz ve içerisine 2 yemek kaşığı tereyağı ilave ediyoruz.
5. Doğradığımız kırmızı biberleri tenceremize alıyoruz ve güzelce kavuruyoruz. 6. 2 yemek kaşığı domates salçasını ilave ediyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
7. 1 su bardağı haşlanmış nohut ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz
8. 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ile lezzetlendiriyoruz.
9. Yarım paket bukle makarnayı tenceremize alıyoruz ve üzerine 200 milim sıcak su ekliyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
10. Tavuğumuz haşlandı. Haşladığımız tavuğu tencereden çıkartıyoruz ve ayıklıyoruz.
11. Ayıkladığını tavukları makarnamız üzerine ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
12. 3 kepçe tavuk suyu ekliyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
13. Haluçka Çorbamız pişti. Haluçka Çorbamızı limon ile servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet

Tarif Adı
Halukçka Çorbası
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan




