Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Hurma Tatlısı
NASIL HAZIRLANIR ?
1. Un, irmik, maya, tuz, tereyağı, şeker ve yumurtayı iyice özleşene kadar güzelce yoğuralım.
2. Oluşturduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp hurma şekli verelim.
3. İçlerini bir tatlı kaşığı hurma ile dolduralım.
4. 1 litre ayçiçek yağını ocakta ısıtıp hazırladığımız hamurları kızartalım.
5. Kızaran hamurları soğuk şerbetin içine alıp 15 dakika bekletelim.
6. İşte bu kadar, tatlımız hazır.
Afiyet Olsun!
2. Oluşturduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp hurma şekli verelim.
3. İçlerini bir tatlı kaşığı hurma ile dolduralım.
4. 1 litre ayçiçek yağını ocakta ısıtıp hazırladığımız hamurları kızartalım.
5. Kızaran hamurları soğuk şerbetin içine alıp 15 dakika bekletelim.
6. İşte bu kadar, tatlımız hazır.
MALZEMELER
- 500 gr un
100 gr Nuh’un Ankara irmik
15 gr maya
1 çay kaşığı tuz
150 gr tereyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
2 adet yumurta
200 gr doğranmış ceviz
1 litre ayçiçek yağı
Şerbeti için:
600 gr şeker
600 gr su
¼ limon
(Kaynatılıp soğutulacak)
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Hurma Tatlısı
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre