Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
İrmikli Klasik Aşure

Malzemeler
• 150 Gram Kayısı
• 3 Yemek Kaşığı Ceviz
• 1 Adet Portakal
• ½ Su bardağı Haşlanmış Kuru Üzüm
• ½ Su Bardağı Haşlanmış Nohut
• ½ Su Bardağı Haşlanmış Kuru Fasulye
• 100 Gram İncir
• ½ Su Bardağı Haşlanmış Yarma
• 1 Adet Çubuk Tarçın
• 1 Litre Su
• 200 Gram Toz Şeker
• 3 Yemek Kaşığı Ceviz
• 1 Adet Portakal
• ½ Su bardağı Haşlanmış Kuru Üzüm
• ½ Su Bardağı Haşlanmış Nohut
• ½ Su Bardağı Haşlanmış Kuru Fasulye
• 100 Gram İncir
• ½ Su Bardağı Haşlanmış Yarma
• 1 Adet Çubuk Tarçın
• 1 Litre Su
• 200 Gram Toz Şeker
Servis İçin:
• Toz Fıstık
2 YEMEK KAŞIĞI NUH’UN ANKARA MAKARNASI İRMİK
Tarif
1. Tarifimize tenceremizin altını yakıp 1 litre suyumuzu ekleyerek başlıyoruz.
2. İçerisine 200 gram toz şeker ilave ediyoruz.
3. 1 adet çubuk tarçını da ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
4. 150 gram kayısıyı küp küp doğruyoruz.
5. 100 gram inciri de küp küp doğruyoruz.
6. 2 yemek kaşığı irmiği kaynayan suyumuza alıyoruz ve kıvam alana kadar pişiriyoruz.
7. Çubuk tarçını da içinden çıkartıyoruz.
8. Yarım su bardağı haşlanmış yarma, yarım su bardağı haşlanmış kuru fasulye, yarım su bardağı haşlanmış nohut, yarım su bardağı da kuru üzümü de ekliyoruz ve 10 dakika pişirmeye bırakıyoruz.
9. Doğradığımız kuru kayısı ve incirleri de ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
10. İçine 1 adet portakal kabuğu rendeliyoruz.
11. 3 yemek kaşığı cevizi de ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
12. Aşuremiz pişti kuplara eşit miktarda dağıtıyoruz.
13. İrmikli aşuremizi tarçın ve toz fıstık ile servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
2. İçerisine 200 gram toz şeker ilave ediyoruz.
3. 1 adet çubuk tarçını da ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
4. 150 gram kayısıyı küp küp doğruyoruz.
5. 100 gram inciri de küp küp doğruyoruz.
6. 2 yemek kaşığı irmiği kaynayan suyumuza alıyoruz ve kıvam alana kadar pişiriyoruz.
7. Çubuk tarçını da içinden çıkartıyoruz.
8. Yarım su bardağı haşlanmış yarma, yarım su bardağı haşlanmış kuru fasulye, yarım su bardağı haşlanmış nohut, yarım su bardağı da kuru üzümü de ekliyoruz ve 10 dakika pişirmeye bırakıyoruz.
9. Doğradığımız kuru kayısı ve incirleri de ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
10. İçine 1 adet portakal kabuğu rendeliyoruz.
11. 3 yemek kaşığı cevizi de ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
12. Aşuremiz pişti kuplara eşit miktarda dağıtıyoruz.
13. İrmikli aşuremizi tarçın ve toz fıstık ile servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet

Tarif Adı
İrmikli Klasik Aşure
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan




