Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Havuçlu Kuskus Salatası | Video
Malzemeler
Kek Hamuru İçin;
•4 Adet Yumurta
•1 Su Bardağı Süt
•½ Su Bardağı Süt
•100 Gram Süzme Yoğurt
•½ Çay Bardağı Zeytinyağı
•½ Su Bardağı Bal
•1 Su Bardağı Un
•1 Su Bardağı Yulaf Unu
•1 Paket Kabartma Tozu
•50 Gram Toz Antep Fıstığı
Şeftali Püresi İçin;
•3 Adet Şeftali
•1 Paket Vanilya
Karamel Şeftali İçin;
•2 Adet Şeftali
•2 Yemek Kaşığı Toz Şeker
•2-3 Damla Limon Suyu
1 SU BARDAĞI NUH’UN ANKARA MAKARNASI İRMİK
Tarif
1.Tarifimize 4 adet yumurtayı bir kaseye kırarak başlıyoruz.
2.Yumurtalarımızı 8 dakika çırpıyoruz.
3.1 su bardağı irmiği kasemize ekliyoruz.
4.100 gram süzme yoğurt, 1 çay bardağı zeytinyağı, yarım su bardağı sütü bir kaseye ekliyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz.
5.1 su bardağı yulaf unu, 1 su bardağı unu ve 1 paket kabartma tozunu ekliyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz.
6.1 kase antepfıstığı tozunu kaseye ekliyoruz.
7.Karışımımıza yarım su bardağı süt ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
8.Yarım su bardağı balı kasemize ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
9.50 gram toz antepfıstığını kaseye ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
10.Kek hamurunu kenara alıyoruz ve şeftali püremizi hazırlıyoruz.
11.3 adet şeftalinin kabuklarını soyuyoruz.
12.Şeftalileri kasenin içerisine doğruyoruz.
13.1 paket vanilya ekliyoruz ve bir çatal yardımıyla püre haline gelene kadar eziyoruz.
14.Kek hamurumuza şeftali püresini ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
15.Kek hamurumuzu yağlı kağıt serilmiş kek kalıbımıza döküyoruz.
16.İrmikli Şeftalili Kekimizi 180 derecelik fırına sürüyoruz ve 45 dakika pişiriyoruz.
17.Kekimiz pişti fırından çıkartıyoruz.
18.Ayrı bir tavada karamelize şeftalimizi hazırlıyoruz.
19.2 adet şeftaliyi yarım halka dilimliyoruz.
20.Tavamızın altını yakıyoruz.
21.İçine 2 yemek kaşığı toz şeker ve 3 – 4 damla limon suyu ekliyoruz.
22.Şeker karamelize olana hafif karıştırarak pişiriyoruz.
23.Şekerimiz karamelize oldu, altını kapatıyoruz, şeftalilerimizi ekliyoruz.
24.Tavanın sıcağıyla karamelize şeker ile şeftalilerin iki yüzünü kaplıyoruz.
25.Kekimizi kelepçeli kalıptan çıkartıyoruz ve kek standına alıyoruz.
26.İrmikli Şeftalili Kekimizi dilimliyoruz.
27.İrmikli Şeftalili Kekimizi karamelize şeftali, bal ve antep fıstığı ile birlikte servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
2.Yumurtalarımızı 8 dakika çırpıyoruz.
3.1 su bardağı irmiği kasemize ekliyoruz.
4.100 gram süzme yoğurt, 1 çay bardağı zeytinyağı, yarım su bardağı sütü bir kaseye ekliyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz.
5.1 su bardağı yulaf unu, 1 su bardağı unu ve 1 paket kabartma tozunu ekliyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz.
6.1 kase antepfıstığı tozunu kaseye ekliyoruz.
7.Karışımımıza yarım su bardağı süt ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
8.Yarım su bardağı balı kasemize ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
9.50 gram toz antepfıstığını kaseye ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
10.Kek hamurunu kenara alıyoruz ve şeftali püremizi hazırlıyoruz.
11.3 adet şeftalinin kabuklarını soyuyoruz.
12.Şeftalileri kasenin içerisine doğruyoruz.
13.1 paket vanilya ekliyoruz ve bir çatal yardımıyla püre haline gelene kadar eziyoruz.
14.Kek hamurumuza şeftali püresini ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
15.Kek hamurumuzu yağlı kağıt serilmiş kek kalıbımıza döküyoruz.
16.İrmikli Şeftalili Kekimizi 180 derecelik fırına sürüyoruz ve 45 dakika pişiriyoruz.
17.Kekimiz pişti fırından çıkartıyoruz.
18.Ayrı bir tavada karamelize şeftalimizi hazırlıyoruz.
19.2 adet şeftaliyi yarım halka dilimliyoruz.
20.Tavamızın altını yakıyoruz.
21.İçine 2 yemek kaşığı toz şeker ve 3 – 4 damla limon suyu ekliyoruz.
22.Şeker karamelize olana hafif karıştırarak pişiriyoruz.
23.Şekerimiz karamelize oldu, altını kapatıyoruz, şeftalilerimizi ekliyoruz.
24.Tavanın sıcağıyla karamelize şeker ile şeftalilerin iki yüzünü kaplıyoruz.
25.Kekimizi kelepçeli kalıptan çıkartıyoruz ve kek standına alıyoruz.
26.İrmikli Şeftalili Kekimizi dilimliyoruz.
27.İrmikli Şeftalili Kekimizi karamelize şeftali, bal ve antep fıstığı ile birlikte servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
İrmikli Şeftalili Kek Tarifi
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan
4 Review(s) Based on