Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Izgara Tavuklu Yassı Spaghetti | Video
Malzemeler
•8 Adet Kemiksiz Tavuk Pirzola
•3 Adet Patlıcan
•1 Kase Kiraz Domates
•4 Adet Sivri Biber
•1 Yemek Kaşığı Tereyağı
•4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
•2 Çay Kaşığı Kekik
•3 Tutam Tuz
•3 Tutam Karabiber
•3 Adet Patlıcan
•1 Kase Kiraz Domates
•4 Adet Sivri Biber
•1 Yemek Kaşığı Tereyağı
•4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
•2 Çay Kaşığı Kekik
•3 Tutam Tuz
•3 Tutam Karabiber
1 PAKET NUH’UN ANKARA MAKARNASI YASSI SPAGHETTI
Tarif
1.Tarifimize 3 adet patlıcanın sap kısımlarını ayırıp, patlıcanları alacalı soyarak başlıyoruz.
2.Patlıcanları dörde bölüyoruz.
3.Patlıcanları eğer çok büyükse bu noktada altıya da bölebilirsiniz.
4.Patlıcanları orta büyüklükte küpler halinde doğruyoruz ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alıyoruz.
5.4 adet sivri biberin sap ve çekirdekli kısımlarını ayırıyoruz.
6.Biberleri orta boy halkalar şeklinde doğruyoruz ve fırın tepsisini alıyoruz.
7.Bir kase kiraz domatesin sap kısımlarını ayırıyoruz ve fırın tepsisini alıyoruz.
8.Sebzelerin üzerine 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber serpiyoruz.
9.3 yemek kaşığı zeytinyağını sebzelerin üzerine gezdiriyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
10.1 yemek kaşığı tereyağını sebzelerin aralarına ekliyoruz.
11.Tereyağı pişerken sebzelere lezzet verecek.
12.Sebzelerimizi 180 derecelik fırına sürüyoruz.
13.Tavuklarımızı pişireceğimiz ızgaramızı da fırının içerisinde ısınmaya bırakıyoruz.
14.Tavuklarımızın üzerine 2 çay kaşığı kekik, 1 tutam tuz, 1 tutam karabiber, bir yemek kaşığı zeytinyağı ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
15.Tavuklarımızı fırın rüzgârım saat diziyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
16.Tavuklardan süzen yağlar sebzelerin üzerine gelecek ve onları lezzetlendirecek.
17.Yarım paket yassı spaghettiyi kaynayan suyun içerisine alıyoruz ve haşlanmaya bırakıyoruz.
18.Yassı spaghettilerimiz yaklaşık 12 dakikada haşlandılar, süzüyoruz ve tenceremize alıyoruz. 19.Tavuklarımız pişti bir tabağa alıyoruz.
20.Sebzelerimizi de fırından çıkartıyoruz.
21.Sebzelerimizi spaghettilerin üzerine ilave ediyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
22.Tavuklu Yassı Spaghettimiz servis etmek için hazır. Şimdiden afiyet olsun.
2.Patlıcanları dörde bölüyoruz.
3.Patlıcanları eğer çok büyükse bu noktada altıya da bölebilirsiniz.
4.Patlıcanları orta büyüklükte küpler halinde doğruyoruz ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alıyoruz.
5.4 adet sivri biberin sap ve çekirdekli kısımlarını ayırıyoruz.
6.Biberleri orta boy halkalar şeklinde doğruyoruz ve fırın tepsisini alıyoruz.
7.Bir kase kiraz domatesin sap kısımlarını ayırıyoruz ve fırın tepsisini alıyoruz.
8.Sebzelerin üzerine 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber serpiyoruz.
9.3 yemek kaşığı zeytinyağını sebzelerin üzerine gezdiriyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
10.1 yemek kaşığı tereyağını sebzelerin aralarına ekliyoruz.
11.Tereyağı pişerken sebzelere lezzet verecek.
12.Sebzelerimizi 180 derecelik fırına sürüyoruz.
13.Tavuklarımızı pişireceğimiz ızgaramızı da fırının içerisinde ısınmaya bırakıyoruz.
14.Tavuklarımızın üzerine 2 çay kaşığı kekik, 1 tutam tuz, 1 tutam karabiber, bir yemek kaşığı zeytinyağı ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
15.Tavuklarımızı fırın rüzgârım saat diziyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
16.Tavuklardan süzen yağlar sebzelerin üzerine gelecek ve onları lezzetlendirecek.
17.Yarım paket yassı spaghettiyi kaynayan suyun içerisine alıyoruz ve haşlanmaya bırakıyoruz.
18.Yassı spaghettilerimiz yaklaşık 12 dakikada haşlandılar, süzüyoruz ve tenceremize alıyoruz. 19.Tavuklarımız pişti bir tabağa alıyoruz.
20.Sebzelerimizi de fırından çıkartıyoruz.
21.Sebzelerimizi spaghettilerin üzerine ilave ediyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
22.Tavuklu Yassı Spaghettimiz servis etmek için hazır. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Izgara Tavuklu Yassı Spaghetti Tarifi
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan
4 Review(s) Based on