Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Kayısılı Hürrem Sultan Tatlısı
NASIL HAZIRLANIR ?
1. Un, irmik, pudra şekeri, kabartma tozu, yumurta, tereyağı ve ayçiçecek yağını mikserde iyice özleşene kadar yoğuruyoruz.
2. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp içlerine kayısılı iç harçtan bir kaşık koyuyoruz.
3. Güzelce kapatıp tepsiye diziyoruz.
4. 180 derecede 20-25 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak şerbeti üzerlerine döküyoruz.
5. Soğuduktan sonra servise hazır.
Afiyet Olsun!
2. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp içlerine kayısılı iç harçtan bir kaşık koyuyoruz.
3. Güzelce kapatıp tepsiye diziyoruz.
4. 180 derecede 20-25 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak şerbeti üzerlerine döküyoruz.
5. Soğuduktan sonra servise hazır.
MALZEMELER
- 500 gr un
150 gr Nuh’un Ankara irmik
150 gr pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
250 gr tereyağı
İç malzemesi için:
200 gr kayısı, küçük doğranmış
50 gr kayısı marmeladı
Şerbeti için:
500 gr toz şeker
500 gr su
¼ limon(Sıcak muhafaza edilir)
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Kayısılı Hürrem Sultan Tatlısı
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre