Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Kıymalı ve Cevizli Midye Makarna
NASIL HAZIRLANIR ?
1. Kıyma, soğan, maydanoz, ceviz karıştırılır, tuz ve karabiberle lezzetlendirilir.
2. Midye makarnaların içine karışım tek tek doldurulur. Tuzlu suda haşlanır.
3. Bir tavada zeytinyağında sarımsak sotelenir, domatesler ilave edilir.
4. Tuz ve karabiberle lezzetlendirilerek pişirilir.
5. Midye makarnalar sosa eklenir, nazikçe karıştırılarak pişirilir. Tuzu ve karabiberi ayarlanır.
6. Servis tabağına alınan makarnalar, üzerlerine yoğurt dökülerek sıcak olarak servis edilir.
Afiyet Olsun!
2. Midye makarnaların içine karışım tek tek doldurulur. Tuzlu suda haşlanır.
3. Bir tavada zeytinyağında sarımsak sotelenir, domatesler ilave edilir.
4. Tuz ve karabiberle lezzetlendirilerek pişirilir.
5. Midye makarnalar sosa eklenir, nazikçe karıştırılarak pişirilir. Tuzu ve karabiberi ayarlanır.
6. Servis tabağına alınan makarnalar, üzerlerine yoğurt dökülerek sıcak olarak servis edilir.
MALZEMELER
- Yarım paket midye makarna (yarım haşlanmış, soğutulmuş)
400 gr az yağlı dana kıyma
1 adet soğan (ince kıyılmış)
1 bağ maydanoz (ince kıyılmış)
100 gr ceviz (ince kıyılmış)
Tuz
Karabiber
Sosu için;
2 adet büyük boy domates (soyulmuş, küçük küp doğranmış)
1 diş sarımsak (ezilmiş)
Arzu edildiği kadar yoğurt
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Kıymalı ve Cevizli Midye Makarna
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre