Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Közlenmiş Mısırlı Makarna | Video
Malzemeler
•2 Adet Mısır
•100 Gram Ton Balığı
•1 Adet Limon
•8 Adet Salatalık Turşusu
•½ Bağ Dereotu
•2 Dal Taze Soğan
•2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
•½ Çay Kaşığı Tuz
•½ Çay Kaşığı Karabiber
•100 Gram Ton Balığı
•1 Adet Limon
•8 Adet Salatalık Turşusu
•½ Bağ Dereotu
•2 Dal Taze Soğan
•2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
•½ Çay Kaşığı Tuz
•½ Çay Kaşığı Karabiber
½ PAKET NUH’UN ANKARA MAKARNASI SEBZELİ BURGU
Tarif
1.Tarifimize 2 adet mısır közleyerek başlıyoruz.
2.Ocağımızın altını yakıyoruz ve ateşin üzerine mısırlarımızı alıyoruz.
3.Kısık ateşte çevirerek mısırlarımızı közlüyoruz.
4.Mısırlarımız közlendi bir tabağa alıyoruz.
5.Makarna haşlama tenceremizin altını yakıyoruz.
6.Yarım paket sebzeli burgu makarnamızı kaynayan suyun içerisine alıyoruz ve haşlanmaya bırakıyoruz.
7.8 adet kornişon turşuyu ortadan ikiye kesiyoruz ve dilimliyoruz.
8.Turşularımızı kaseye alıyoruz.
9.Yarım bağ dereotunu ince ince kıyıyoruz ve kaseye ekliyoruz.
10.2 dal taze soğanı doğruyoruz ve kaseye ekliyoruz.
11.100 gram ton balığını kaseye ilave ediyoruz.
12.Közlediğimiz mısırların tanelerini bir bıçak yardımıyla ayıklıyoruz.
13.Mısırlarımızı da kasemize ilave ediyoruz.
14.Makarnalarımız haşlandı süzüyoruz ve kasemize ekliyoruz.
15.2 yemek kaşığı zeytin yağı, yarım çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber ve 1 adet limonun suyunu ilave ediyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
16.Közlenmiş Mısırlı Makarnamız servis etmek için hazır. Şimdiden afiyet olsun.
2.Ocağımızın altını yakıyoruz ve ateşin üzerine mısırlarımızı alıyoruz.
3.Kısık ateşte çevirerek mısırlarımızı közlüyoruz.
4.Mısırlarımız közlendi bir tabağa alıyoruz.
5.Makarna haşlama tenceremizin altını yakıyoruz.
6.Yarım paket sebzeli burgu makarnamızı kaynayan suyun içerisine alıyoruz ve haşlanmaya bırakıyoruz.
7.8 adet kornişon turşuyu ortadan ikiye kesiyoruz ve dilimliyoruz.
8.Turşularımızı kaseye alıyoruz.
9.Yarım bağ dereotunu ince ince kıyıyoruz ve kaseye ekliyoruz.
10.2 dal taze soğanı doğruyoruz ve kaseye ekliyoruz.
11.100 gram ton balığını kaseye ilave ediyoruz.
12.Közlediğimiz mısırların tanelerini bir bıçak yardımıyla ayıklıyoruz.
13.Mısırlarımızı da kasemize ilave ediyoruz.
14.Makarnalarımız haşlandı süzüyoruz ve kasemize ekliyoruz.
15.2 yemek kaşığı zeytin yağı, yarım çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber ve 1 adet limonun suyunu ilave ediyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
16.Közlenmiş Mısırlı Makarnamız servis etmek için hazır. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Közlenmiş Mısırlı Makarna Tarifi
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan
4 Review(s) Based on