Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Kuru Bamya Çorbası

Malzemeler
• 200 Gram Bamya
• 1 Adet Soğan
• 1 Adet Kapya Biber
• 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
• 150 Gram Kuzu Eti
• 1 Adet Limon
• 2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
• 1 Litre Sıcak Su
• 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
• 1 Çay Kaşığı Tuz
• ½ Çay Kaşığı Karabiber
• 10 Gram Limon Tuzu
• 1 Adet Soğan
• 1 Adet Kapya Biber
• 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
• 150 Gram Kuzu Eti
• 1 Adet Limon
• 2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
• 1 Litre Sıcak Su
• 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
• 1 Çay Kaşığı Tuz
• ½ Çay Kaşığı Karabiber
• 10 Gram Limon Tuzu
Servis için:
• Limon
75 GRAM NUH’UN ANKARA MAKARNASI ARPA ŞEHRİYE
Tarif
1. Tarifimize ocağımızın altını yakıp 200 gram kuru bamyayı tenceremize alarak başlıyoruz.
2. Üzerine 10 gram limon tuzunu ekleyip haşlanmaya bırakıyoruz.
3. 1 adet soğanı yemeklik doğruyoruz.
4. 1 adet kapya biberi ince ince doğruyoruz.
5. Diğer tenceremizin altını yakıyoruz ve içerisine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekliyoruz.
6. Doğradığımız soğanları tencereye alıyoruz ve güzelce kavuruyoruz.
7. 1 yemek kaşığı tereyağını da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
8. Doğradığımız kapya biberlerini de tencereye ekleyip karıştırıyoruz.
9. Bamyalarımızı ara ara karıştırıyoruz.
10. 150 gram kuşbaşı doğranmış kuzu etini de tencereye alıp karıştırmaya devam ediyoruz.
11. 2 yemek kaşığı domates salçasını da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
12. İçerisine 1 litre sıcak su ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
13. 75 gram arpa şehriyeyi de tenceremize ilave ediyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
14. Lezzetlendirmek için 1 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber ekliyoruz.
15. Bamyalarımız haşlandı süzüyoruz.
16. Süzdüğümüz bamyaları da çorbamızın üzerine ekliyoruz.
17. 1 adet limonu içerisine sıkıyoruz ve tenceremizin kapağını kapatıyoruz.
18. Kuru Bamya Çorbamızı Limonla servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
2. Üzerine 10 gram limon tuzunu ekleyip haşlanmaya bırakıyoruz.
3. 1 adet soğanı yemeklik doğruyoruz.
4. 1 adet kapya biberi ince ince doğruyoruz.
5. Diğer tenceremizin altını yakıyoruz ve içerisine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekliyoruz.
6. Doğradığımız soğanları tencereye alıyoruz ve güzelce kavuruyoruz.
7. 1 yemek kaşığı tereyağını da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
8. Doğradığımız kapya biberlerini de tencereye ekleyip karıştırıyoruz.
9. Bamyalarımızı ara ara karıştırıyoruz.
10. 150 gram kuşbaşı doğranmış kuzu etini de tencereye alıp karıştırmaya devam ediyoruz.
11. 2 yemek kaşığı domates salçasını da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
12. İçerisine 1 litre sıcak su ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
13. 75 gram arpa şehriyeyi de tenceremize ilave ediyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
14. Lezzetlendirmek için 1 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber ekliyoruz.
15. Bamyalarımız haşlandı süzüyoruz.
16. Süzdüğümüz bamyaları da çorbamızın üzerine ekliyoruz.
17. 1 adet limonu içerisine sıkıyoruz ve tenceremizin kapağını kapatıyoruz.
18. Kuru Bamya Çorbamızı Limonla servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet

Tarif Adı
Kuru Bamya Çorbası
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan




