Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Kuru Çilekli İrmik Tatlısı | Video
Malzemeler
İrmik Tatlısı İçin;
•1 Su Bardağı Toz Şeker
•1 Litre Süt
•1 Paket Vanilya
•1 Yemek Kaşığı Tereyağı
•1 Paket Çifte Kavrulmuş Petibör Bisküvi
•1 Su Bardağı Toz Şeker
•1 Litre Süt
•1 Paket Vanilya
•1 Yemek Kaşığı Tereyağı
•1 Paket Çifte Kavrulmuş Petibör Bisküvi
Çilekli Pelte İçin;
•50 Gram Kuru Çilek
•1 Adet Misket Limonu
•50 Gram Toz Şeker
•30 Gram Mısır Nişastası
•8 Adet Nane Filizi
•½ Bağ Reyhan
•½ Litre Su
1 SU BARDAĞI NUH’UN ANKARA MAKARNASI İRMİK
Tarif
1.Tarifimize yarım su bardağı irmiği tencereye alarak başlıyoruz.
2.1 su bardağı toz şeker, 1 litre sütü ilave ediyoruz.
3.İrmiğimiz kıvam alana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
4.Ayrı bir tencerede yarım litre suya, yarım bağ reyhan ekliyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.
5.İrmik tatlımız kıvam aldı, 1 yemek kaşığı tereyağı, bir paket vanilya ilave ediyoruz ve tereyağı eriyene kadar karıştırıyoruz.
6.İrmik tatlımızı bir ölçü kabına alıyoruz ve bardaklarımızın alt tabanına buluşturuyoruz.
7.Her bir bardağa ikişer adet bisküvi parçaları ekliyoruz.
8.Kalan irmiğimizi bardaklara bölüştürüyoruz.
9.Reyhanlı suyumuza 50 gram toz şeker ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
10.1 adet misket limonunun kabuklarını tencereye rendeliyoruz ve suyunu sıkıyoruz.
11.50 gram kuru çileği ince ince dilimliyoruz.
12.Reyhanlarımız suyuna rengini veri, bir kenara ayırıyoruz.
13.Reyhan suyumuza kuru çilekleri ilave ediyoruz.
14.30 gram mısır nişastasını yarım su bardağı suya ilave ediyoruz ve güzelce karıştırıyoruz. 15.Nişastalı suyumuzu tencereye ilave ediyoruz ve sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
16.Peltemiz kıvam aldı altını kapatıyoruz.
17.Çilekli reyhanlı peltemizi bardaklarımıza bölüştürüyoruz.
18.Kuru Çilekli irmik tatlımızı nane filizi ile birlikte servis ediyoruz şimdiden afiyet olsun.
2.1 su bardağı toz şeker, 1 litre sütü ilave ediyoruz.
3.İrmiğimiz kıvam alana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
4.Ayrı bir tencerede yarım litre suya, yarım bağ reyhan ekliyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.
5.İrmik tatlımız kıvam aldı, 1 yemek kaşığı tereyağı, bir paket vanilya ilave ediyoruz ve tereyağı eriyene kadar karıştırıyoruz.
6.İrmik tatlımızı bir ölçü kabına alıyoruz ve bardaklarımızın alt tabanına buluşturuyoruz.
7.Her bir bardağa ikişer adet bisküvi parçaları ekliyoruz.
8.Kalan irmiğimizi bardaklara bölüştürüyoruz.
9.Reyhanlı suyumuza 50 gram toz şeker ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
10.1 adet misket limonunun kabuklarını tencereye rendeliyoruz ve suyunu sıkıyoruz.
11.50 gram kuru çileği ince ince dilimliyoruz.
12.Reyhanlarımız suyuna rengini veri, bir kenara ayırıyoruz.
13.Reyhan suyumuza kuru çilekleri ilave ediyoruz.
14.30 gram mısır nişastasını yarım su bardağı suya ilave ediyoruz ve güzelce karıştırıyoruz. 15.Nişastalı suyumuzu tencereye ilave ediyoruz ve sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
16.Peltemiz kıvam aldı altını kapatıyoruz.
17.Çilekli reyhanlı peltemizi bardaklarımıza bölüştürüyoruz.
18.Kuru Çilekli irmik tatlımızı nane filizi ile birlikte servis ediyoruz şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Kuru Çilekli İrmik Tatlısı Tarifi
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan
4 Review(s) Based on