Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Kuru Haylan Kabağı Dolması | Video
Malzemeler
•200 Gram Kuzu Kıyma
•200 Gram Kuzu Kaburga
•1 Adet Soğan
•50 Gram Kurutulmuş Haylan Kabağı
•1 Tutam Maydanoz
•3 Yemek Kaşığı Bulgur
•2 Yemek Kaşığı Biber Salçası
•1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
•4 Yemek Kaşığı Süzme Yoğurt
•2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
•1 Yemek Kaşığı Tereyağı
•1 Tatlı Kaşığı Sumak
•1 Çay Kaşığı Tuz
•1 Çay Kaşığı Karabiber
•200 Gram Kuzu Kaburga
•1 Adet Soğan
•50 Gram Kurutulmuş Haylan Kabağı
•1 Tutam Maydanoz
•3 Yemek Kaşığı Bulgur
•2 Yemek Kaşığı Biber Salçası
•1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
•4 Yemek Kaşığı Süzme Yoğurt
•2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
•1 Yemek Kaşığı Tereyağı
•1 Tatlı Kaşığı Sumak
•1 Çay Kaşığı Tuz
•1 Çay Kaşığı Karabiber
3 YEMEK KAŞIĞI NUH’UN ANKARA MAKARNASI İRMİK
Tarif
1.Tarifimize 100 gram kuru haylan kabağını kaynayan suya alarak başlıyoruz.
2.Kuru haylan kabaklarını haşlanmaya bırakıyoruz.
3.1 adet soğanı dörde bölüp blender kabına alıyoruz.
4.1 tutam maydanozu ekliyoruz ve blenderda çekiyoruz.
5.Malzemeleri kaseye alıyoruz.
6.Bulguru, domates salçasını, biber salçasını ve kıymayı kaseye ekliyoruz.
7.3 yemek kaşığı irmik ilave ediyoruz.
8.1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı sumak, 1 kahve fincanı su ekliyoruz. 9.Güzelce karıştırıyoruz.
10.Kuru haylan kabaklarımız haşlandı, süzgeçe çıkartıyoruz ve kaseye alıyoruz.
11.2 yemek kaşığı zeytinyağını tencereye ekliyoruz.
13.Kuru haylan kabaklarımızı iç harç ile dolduruyoruz.
14.Yağımız ısındı kaburgaları tencereye diziyoruz ve iki yüzünü çevirerek kızartıyoruz.
15.Kuru haylan kabağı dolmalarımızı tencereye diziyoruz.
16.1 yemek kaşığı tereyağını parça parça dolmaların üzerine ekliyoruz.
17.1 tatlı kaşığı sumağı ve biber salçasını kaseye alıyoruz.
18.Yarım litre suyu karıştırarak ekliyoruz ve dolmaların üzerine gezdiriyoruz.
19.Tencerenin kapağını kapatıyoruz ve 1 saat kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
20.Kuru Haylan Kabağı Dolması pişti. Kuru Haylan Kabağı Dolmasını süzme yoğurt ve maydanoz ile birlikte servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
2.Kuru haylan kabaklarını haşlanmaya bırakıyoruz.
3.1 adet soğanı dörde bölüp blender kabına alıyoruz.
4.1 tutam maydanozu ekliyoruz ve blenderda çekiyoruz.
5.Malzemeleri kaseye alıyoruz.
6.Bulguru, domates salçasını, biber salçasını ve kıymayı kaseye ekliyoruz.
7.3 yemek kaşığı irmik ilave ediyoruz.
8.1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı sumak, 1 kahve fincanı su ekliyoruz. 9.Güzelce karıştırıyoruz.
10.Kuru haylan kabaklarımız haşlandı, süzgeçe çıkartıyoruz ve kaseye alıyoruz.
11.2 yemek kaşığı zeytinyağını tencereye ekliyoruz.
13.Kuru haylan kabaklarımızı iç harç ile dolduruyoruz.
14.Yağımız ısındı kaburgaları tencereye diziyoruz ve iki yüzünü çevirerek kızartıyoruz.
15.Kuru haylan kabağı dolmalarımızı tencereye diziyoruz.
16.1 yemek kaşığı tereyağını parça parça dolmaların üzerine ekliyoruz.
17.1 tatlı kaşığı sumağı ve biber salçasını kaseye alıyoruz.
18.Yarım litre suyu karıştırarak ekliyoruz ve dolmaların üzerine gezdiriyoruz.
19.Tencerenin kapağını kapatıyoruz ve 1 saat kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
20.Kuru Haylan Kabağı Dolması pişti. Kuru Haylan Kabağı Dolmasını süzme yoğurt ve maydanoz ile birlikte servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Kuru Haylan Kabağı Dolması
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan
4 Review(s) Based on