Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Kuskuslu Lorlu Pazı Sarması | Video
Malzemeler
Pazı Sarması İçin;
·300 Gram Lor Peyniri
·½ Adet Soğan
·2 Demet Pazı
·¼ Bağ Nane
·3 Yemek Kaşığı Ayçiçek Yağı
·3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
·1 Yemek Kaşığı Tereyağı
·1,5 Su Bardağı Sıcak Su
·1 Çay Kaşığı Kuru Reyhan
·2 Çay Kaşığı Tuz
·1 Çay Kaşığı Karabiber
·300 Gram Lor Peyniri
·½ Adet Soğan
·2 Demet Pazı
·¼ Bağ Nane
·3 Yemek Kaşığı Ayçiçek Yağı
·3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
·1 Yemek Kaşığı Tereyağı
·1,5 Su Bardağı Sıcak Su
·1 Çay Kaşığı Kuru Reyhan
·2 Çay Kaşığı Tuz
·1 Çay Kaşığı Karabiber
Yoğurt Sos İçin;
·1 Diş Sarımsak
·1,5 Su Bardağı Yoğurt
· ½ Çay Kaşığı Tuz
Sos İçin;
·½ Adet Soğan
·1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
·2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
·1 Yemek Kaşığı Tereyağı
·1 Çay Kaşığı Kuru Reyhan
1 SU BARDAĞI NUH’UN ANKARA MAKARNASI KUSKUS
Tarif
1.Tarifimize tencereye 1 litre sıcak su alarak başlıyoruz.
2.1 çay kaşığı tuz ilave ediyoruz.
3.1 adet soğanı küçük küpler halinde doğruyoruz.
4.3 yemek kaşığı ayçiçek yağın, 1 yemek kaşığı tereyağını tencereye alıyoruz.
5.Doğradığımız soğanın yarısını tencereye alıyoruz.
6.Soğanın diğer yarısını üzerinde kullanmak üzere ayırıyoruz.
7.1 diş sarımsağı küçük küpler halinde doğruyoruz ve tencereye ekliyoruz, karıştırıyoruz.
8.1 su bardağı kuskusu tencereye ekliyoruz, karıştırarak kavuruyoruz.
9.2 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ile lezzetlendiriyoruz, karıştırıyoruz.
10.Tencereye kuskusların üzerini geçecek kadar su ilave ediyoruz, kapağını kapatıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
11.2 demet pazının saplarını ayırıyoruz ve pazıları kaynayan suyun içerisine alarak haşlıyoruz.
12.1 kasenin içerisine soğuk su alıyoruz.
13.Pazıları soğuk suyun içerisine çıkartıyoruz.
14.Bu işlem pazarların renklerini koruyacak.
15.Pazıları süzgece alıyoruz.
16.Kuskuslarımız pisti.
17.300 gram lor peyniri, 1 çay kaşığı kuru reyhan ekliyoruz.
18.Çeyrek bağ naneyi ince ince kıyıyoruz ve tencereye ekliyoruz.
19.Kuskuslu iç harcımızı güzelce karıştırıyoruz.
20.İç harcımızı kaseye alıyoruz.
21.Pazı saplarını tencerenin alt kısmına diziyoruz.
22.Yapraklarını tahtanın üzerine alıyoruz ve sap kısmına bıçağın arka kısmıyla vurarak inceltiyoruz.
23.Pazı yaprağının üzerine kuskuslu iç harcımızı alıyoruz ve sarıyoruz.
24.Sardığımız pazı yapraklarını tencereye alıyoruz.
25.Pazı yaprakları bitene kadar bu işlemi tekrarlıyoruz.
26.Tencereye pazı sarmasını üzerini geçmeyecek kadar su ve 3 yemek kaşığı zeytinyağı ilave ediyoruz ve bir kase ile üzerini kapatıyoruz.
27.Tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
28.Sosumuz için tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı tereyağı ve doğradığımız soğanların kalan yarısını ekliyoruz ve karıştırarak kavuruyoruz.
29.1 yemek kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı kuru reyhan ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
30.1,5 su bardağı yoğurdun üzerine bir diş sarımsağı rendeliyoruz.
31.Yarım çay kaşığı tuz ile lezzetlendiriyoruz ve karıştırıyoruz.
32.Kuskuslu Lorlu Pazı Sarmamız yaklaşık 15 dakikada pişti.
33.Kuskuslu Lorlu Pazı Sarmamızı yoğurt ve sos ile birlikte servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
2.1 çay kaşığı tuz ilave ediyoruz.
3.1 adet soğanı küçük küpler halinde doğruyoruz.
4.3 yemek kaşığı ayçiçek yağın, 1 yemek kaşığı tereyağını tencereye alıyoruz.
5.Doğradığımız soğanın yarısını tencereye alıyoruz.
6.Soğanın diğer yarısını üzerinde kullanmak üzere ayırıyoruz.
7.1 diş sarımsağı küçük küpler halinde doğruyoruz ve tencereye ekliyoruz, karıştırıyoruz.
8.1 su bardağı kuskusu tencereye ekliyoruz, karıştırarak kavuruyoruz.
9.2 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ile lezzetlendiriyoruz, karıştırıyoruz.
10.Tencereye kuskusların üzerini geçecek kadar su ilave ediyoruz, kapağını kapatıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
11.2 demet pazının saplarını ayırıyoruz ve pazıları kaynayan suyun içerisine alarak haşlıyoruz.
12.1 kasenin içerisine soğuk su alıyoruz.
13.Pazıları soğuk suyun içerisine çıkartıyoruz.
14.Bu işlem pazarların renklerini koruyacak.
15.Pazıları süzgece alıyoruz.
16.Kuskuslarımız pisti.
17.300 gram lor peyniri, 1 çay kaşığı kuru reyhan ekliyoruz.
18.Çeyrek bağ naneyi ince ince kıyıyoruz ve tencereye ekliyoruz.
19.Kuskuslu iç harcımızı güzelce karıştırıyoruz.
20.İç harcımızı kaseye alıyoruz.
21.Pazı saplarını tencerenin alt kısmına diziyoruz.
22.Yapraklarını tahtanın üzerine alıyoruz ve sap kısmına bıçağın arka kısmıyla vurarak inceltiyoruz.
23.Pazı yaprağının üzerine kuskuslu iç harcımızı alıyoruz ve sarıyoruz.
24.Sardığımız pazı yapraklarını tencereye alıyoruz.
25.Pazı yaprakları bitene kadar bu işlemi tekrarlıyoruz.
26.Tencereye pazı sarmasını üzerini geçmeyecek kadar su ve 3 yemek kaşığı zeytinyağı ilave ediyoruz ve bir kase ile üzerini kapatıyoruz.
27.Tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
28.Sosumuz için tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı tereyağı ve doğradığımız soğanların kalan yarısını ekliyoruz ve karıştırarak kavuruyoruz.
29.1 yemek kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı kuru reyhan ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
30.1,5 su bardağı yoğurdun üzerine bir diş sarımsağı rendeliyoruz.
31.Yarım çay kaşığı tuz ile lezzetlendiriyoruz ve karıştırıyoruz.
32.Kuskuslu Lorlu Pazı Sarmamız yaklaşık 15 dakikada pişti.
33.Kuskuslu Lorlu Pazı Sarmamızı yoğurt ve sos ile birlikte servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Kuskuslu Lorlu Pazı Sarması Tarifi
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan
4 Review(s) Based on