Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Lor Tatlısı
NASIL HAZIRLANIR ?
1. Süt ve tereyağını ocakta kaynatıyoruz.
2. Un ve irmiğin üzerine bu kaynamış süt ve tereyağını ekleyip, tahta kaşıkla karıştırarak birkaç dakika pişiriyoruz.
3. Yumurta, lor peyniri ve kabartma tozunu da ilave ettikten sonra iyice karıştırıyoruz.
4. Karışımımızı krema torbasıyla toplar oluşturacak şekilde tepsiye döküyoruz.
5. 180 derecede 20 dakika kadar pişiriyoruz.
6. Kaynar şerbeti üzerine döktükten sonra, nefis tatlımız hazır.
Afiyet Olsun!
2. Un ve irmiğin üzerine bu kaynamış süt ve tereyağını ekleyip, tahta kaşıkla karıştırarak birkaç dakika pişiriyoruz.
3. Yumurta, lor peyniri ve kabartma tozunu da ilave ettikten sonra iyice karıştırıyoruz.
4. Karışımımızı krema torbasıyla toplar oluşturacak şekilde tepsiye döküyoruz.
5. 180 derecede 20 dakika kadar pişiriyoruz.
6. Kaynar şerbeti üzerine döktükten sonra, nefis tatlımız hazır.
MALZEMELER
- 250 gr süt
75 gr tereyağı
75 gr un
75 gr Nuh’un Ankara irmik
2 adet yumurta
125 gr lor peyniri
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
500 gr su
500 gr toz şeker
¼ limon(Kaynatılır ve sıcak muhafaza edilir)
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Lor Tatlısı
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre