Makarnalı Çökertme Kebabı | Video
Malzemeler
•2 Adet Patates
•1 Adet Domates
•1 Adet Soğan
•2 Diş Sarımsak
•1 Tutam Taze Kekik
•100 Gram Süzme Yoğurt
•½ Su Bardağı Süt
•1 Su Bardağı Sıvı Yağ
•½ Çay Bardağı Zeytinyağı
•3 Yemek Kaşığı Tereyağı
•1 Tatlı Kaşığı Karbonat
•1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
•½ çay Kaşığı Tuz
•½ çay Kaşığı Karabiber
½ PAKET NUH’UN ANKARA MAKARNASI MİDYE MAKARNA
Tarif
1.Tarifimize yarım paket midye makarnayı kaynayan suyun içerisine alarak başlıyoruz.
2.Makarnaları haşlanmaya bırakıyoruz.
3.300 Gram dana kontrfileyi jülyen doğruyoruz.
4.Doğradığımız kontrefileyi bir kaseye alıyoruz.
5.Yarım su bardağı sütü üzerine döküyoruz.
6.1 Adet soğanı etlerin üzerine rendeliyoruz.
7.3 Yemek kaşığı zeytinyağını etlerin üzerine gezdiriyoruz.
8.1 Tutam taze kekik ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
9.Etleri kenara alıyoruz ve yarım saat marine ediyoruz.
10.2 Adet patatesin kabuklarını soyuyoruz.
11.1 kase suyun içerisine 1 tatlı kaşığı karbonat ekliyoruz.
12.Patatesleri ince şeritler halinde doğruyoruz.
13.Doğradığımız patatesleri karbonatlı suya alıyoruz.
14.Karbonat patatesin nişastasından ayrılmasını sağlayacak.
15.1 diş sarımsağı ince ince doğruyoruz.
16.Üzerine 1 tutam tuz serpiyoruz ve bıçak yardımıyla eziyoruz.
17.Sarımsakları kaseye alıyoruz.
18.100 gram süzme yoğurdu kaseye alıyoruz ve 1 tutam tuz serpip güzelce karıştırıyoruz.
19.1 adet domatesin sap kısmını ayırıyoruz.
20.Domatesi soyuyoruz.
21.Domatesleri küçük küpler halinde doğruyoruz.
22.1 Diş sarımsağı ince ince doğruyoruz.
23.Sos tavamızın altını yakıyoruz.
24.1 Yemek kaşığı zeytinyağı ekliyoruz.
25.Sarımsakları tavaya alıyoruz ve karıştırıyoruz.
26.Domatesleri tavaya ekliyoruz.
27.Güzelce karıştırıyoruz.
28.1 Tutam tuz ile lezzetlendiriyoruz.
29.Makarnalarımız yaklaşık 10-12 dakikada haşlandılar, süzüyoruz.
30.1 su bardağı sıvı yağı tencereye alıyoruz ve altını yakıyoruz.
31.Patatesleri peçetelerin üzerine çıkartıyoruz ve peçeteyle fazla suyunu alıyoruz.
32.Sosumuz pişti, altını kapatıyoruz.
33.1 tatlı kaşığı pul biberi sosa ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
34.Yağımız ısındı, patatesleri tencereye alıyoruz ve kızartıyoruz.
35.Kızaran patatesleri peçete serilmiş bir tabağa çıkartıyoruz.
36.Tüm patatesler bitene kadar bu işlemi tekrarlıyoruz.
37.Etlerimiz marine oldu, süzüyoruz ve içindeki taze kekiği çıkartıyoruz.
38.Wok tavamızın altını yakıyoruz.
39.Etleri tavaya alıyoruz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını üzerine gezdiriyoruz.
40.Etleri çevirerek iki yüzünü kızartıyoruz.
41.Pişirdiğimiz etleri bir tabağa çıkartıyoruz. Tüm etler pişene kadar bu işlemi tekrarlıyoruz.
42.Wok tavaya 2 yemek kaşığı tereyağı alıyoruz.
43.Tereyağı eridi.
44.Etleri tavaya alıyoruz ve çeviriyoruz.
45.Etleri bir tabağa çıkartıyoruz.
46.Wok tavaya 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı alıyoruz.
47.Makarnaları tavaya alıp karıştırıyoruz.
48.Makarnalı Çökertme Kebabı servis etmek için hazır. Şimdiden afiyet olsun.