Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Makarnalı Maş Fasulyesi Piyazı | Video
Malzemeler
•100 Gram Maş Fasulyesi
•2 Adet Kırmızı Soğan
•1 Adet Kırmızı Biber
•½ Bağ Maydanoz
•1 Adet Limon
•3 Adet Şeftali
•1 Kahve Fincanı Zeytinyağı
•1 Çay Kaşığı Sumak
•1 Çay Kaşığı Tuz
•1 Çay Kaşığı Karabiber
•2 Adet Kırmızı Soğan
•1 Adet Kırmızı Biber
•½ Bağ Maydanoz
•1 Adet Limon
•3 Adet Şeftali
•1 Kahve Fincanı Zeytinyağı
•1 Çay Kaşığı Sumak
•1 Çay Kaşığı Tuz
•1 Çay Kaşığı Karabiber
½ PAKET NUH’UN ANKARA MAKARNASI BONCUK MAKARNA
Tarif
1.Tarifimize 100 gram maş fasulyesini kaynayan suyun içerisine alarak başlıyoruz.
2.2 adet kırmızı soğanı piyazlık doğruyoruz.
3.Doğradığımız soğanları buzlu su dolu bir kaseye alıyoruz.
4.Bu işlem soğanların ham çıtır olmasını hem de tadının çok baskın olmamasını sağlayacak.
5.1 adet kırmızı biberi yarım halka doğruyoruz.
6.Doğradığınız biberleri bir kaseye alıyoruz.
7.Yarım bağ maydanozu ince ince kıyıyoruz ve bir kaseye alıyoruz.
8.3 adet şeftaliyi ince şeritler halinde doğruyoruz.
9.Doğradığımız şeftalileri bir kaseye alıyoruz.
10.Yarım paket boncuk makarnamızı kaynayan suyun içerisine alıyoruz ve haşlanmaya bırakıyoruz. 12.Sosumuz için büyük bir kaseye 1 adet limonu sıkıyoruz.
13.1 kahve fincanı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı sumak ilave ediyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
14.Makarnalarımız yaklaşık 9 – 10 dakika haşlandılar süzüyoruz ve sosumuzun içerisine ilave ediyoruz. Maş fasulyelerimiz de yaklaşık 20 dakika haşlandı süzüyoruz ve kasemize ekliyoruz.
15.Kırmızı soğanları süzüyoruz ve kaseye ilave ediyoruz.
16.Kırmızı biber, maydanoz ve şeftaliye kasemizi ekleyerek malzemelerimizi güzelce karıştırıyoruz.
17.Makarnalı Maş Fasulyesi Piyazımız servis etmek için hazır. Şimdiden afiyet olsun.
2.2 adet kırmızı soğanı piyazlık doğruyoruz.
3.Doğradığımız soğanları buzlu su dolu bir kaseye alıyoruz.
4.Bu işlem soğanların ham çıtır olmasını hem de tadının çok baskın olmamasını sağlayacak.
5.1 adet kırmızı biberi yarım halka doğruyoruz.
6.Doğradığınız biberleri bir kaseye alıyoruz.
7.Yarım bağ maydanozu ince ince kıyıyoruz ve bir kaseye alıyoruz.
8.3 adet şeftaliyi ince şeritler halinde doğruyoruz.
9.Doğradığımız şeftalileri bir kaseye alıyoruz.
10.Yarım paket boncuk makarnamızı kaynayan suyun içerisine alıyoruz ve haşlanmaya bırakıyoruz. 12.Sosumuz için büyük bir kaseye 1 adet limonu sıkıyoruz.
13.1 kahve fincanı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı sumak ilave ediyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
14.Makarnalarımız yaklaşık 9 – 10 dakika haşlandılar süzüyoruz ve sosumuzun içerisine ilave ediyoruz. Maş fasulyelerimiz de yaklaşık 20 dakika haşlandı süzüyoruz ve kasemize ekliyoruz.
15.Kırmızı soğanları süzüyoruz ve kaseye ilave ediyoruz.
16.Kırmızı biber, maydanoz ve şeftaliye kasemizi ekleyerek malzemelerimizi güzelce karıştırıyoruz.
17.Makarnalı Maş Fasulyesi Piyazımız servis etmek için hazır. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Makarnalı Maş Fasulyesi Piyazı Tarifi
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan
4 Review(s) Based on